Baby steps και σύντομα θα νιώσεις καλύτερα


Όλοι και όλες μας έχουμε περάσει χωρισμούς οι οποίοι στην αρχή μας φαίνονταν βουνό, όμως με τον καιρό, και λίγη βοήθεια από τους φίλους μας (όπως θα έλεγαν και οι Beatles) το ξεπεράσαμε και προχωρήσαμε τη ζωή μας αποκτώντας νέες εμπειρίες. Αν λοιπόν κι εσύ περνάς αυτήν την περίοδο έναν δύσκολο χωρισμό και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να αισθανθείς καλύτερα, διάβασε τις συμβουλές μας και εγγυημένα θα δεις τη διάθεσή σου να ανεβαίνει σύντομα.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να θρηνήσει την απώλεια

Ένας χωρισμός είναι σαν ένας μικρός θάνατος. Και το να κάνεις ότι δεν έχει συμβεί σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει να πας παρακάτω τη ζωή σου. Πάρε λοιπόν τον χρόνο σου ώστε να θρηνήσεις για την απώλεια που βιώνεις, χωρίς υπερβολές φυσικά, κάνοντας παράλληλα μικρά βήματα κάθε μέρα για να το ξεπεράσεις. Το να ακούς λίστες με sad songs και να τρως όσο παγωτό θες είναι σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα!

Κράτα τον εαυτό σου ενεργό

Βγες για φαγητό, πήγαινε θέατρο και σινεμά και άλωσε όλα τα πάρτι και τα μπαρ του κέντρου με τις φίλες και τους φίλους σου. Ξεκίνα κηπουρική και κεραμική, μπες σε μια λέσχη ανάγνωσης, γενικά κάνε πράγματα. Όσο πιο ενεργός/-ή κρατιέσαι, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσεις τον/την πρώην και θα μπεις και πάλι στο παιχνίδι.

Κάνε όσα δεν μπορούσες να κάνεις όσο ήσουν σε σχέση

Αν και απευχόμαστε το να έχεις στερηθεί κάτι όσο ήσουν σε σχέση, τώρα είναι η στιγμή να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο. Κάνε ό,τι δεν μπορούσες τότε να κάνεις και απόλαυσε την ελευθερία σου.

Αφαίρεσε τον/την πρώην από τα κοινωνικά δίκτυα και μην τους στείλεις μήνυμα

Το τελευταίο που χρειάζεσαι τώρα είναι να βλέπεις τι κάνει αυτός ή αυτή που σε πλήγωσε ή με τον οποίο τα πράγματα δεν περπάτησαν. Η διαγραφή τους από τα social media είναι ένα βήμα που σου φαίνεται μικρό, είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό για να ξεπεράσεις τον χωρισμό. Κι αν δεν σου πάει καρδιά, μπορείς απλά να κάνεις hyde μέχρι όντως να ξεπεράσεις την όλη κατάσταση και να μπορείς να επικοινωνήσεις άφοβα.

Σβήσε μηνύματα και φωτογραφίες που σε πληγώνουν

Τα μηνύματα με έναν πρώην όπως και οι κοινές φωτογραφίες μαζί τους είναι μαχαίρι στην ψυχή. Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται, η διαγραφή τους γίνεται μόνο για καλό.

Κάνε όμορφα πράγματα για τον εαυτό σου

Από ένα απόγευμα σε ένα σπα, μέχρι shopping therapy και ένα ταξίδι σόλο, κάνε πράγματα που θα ευχαριστήσουν εσένα και μόνο εσένα. Και πολύ σύντομα θα είσαι έτοιμος/-η να βγεις και πάλι στον κόσμο του dating ή να απολαύσεις όλα τα πλεονεκτήματα της single life χωρίς να σε βαραίνει το παρελθόν της σχέσης σου.