Μπορείς να την κάνεις και μόνη στο σπίτι.


Μάλλον θα έχεις ακούσει τις ασκήσεις Κέγκελ, γνωρίζεις όμως τα οφέλη τους; Και, κυρίως, έχεις δοκιμάσει να τις κάνεις; Ουσιαστικά, πρόκειται για ασκήσεις του πυελικού εδάφους με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, που ξεκινούν από τον έλεγχο της ακράτειας (ιδιαίτερα χρήσιμο για μια γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη) και φτάνουν μέχρι την καλύτερη ερωτική ζωή.

Ουσιαστικά, συνίστανται στο σφίξιμο και τη χαλάρωση των μυών που μας βοηθούμε να ελέγξουμε την ούρηση – φαντάσου όπως όταν προσπαθούμε να κρατηθούμε μέχρι να πάμε τουαλέτα. Κάνοντας, π.χ., τρία σετ των δέκα επαναλήψεων (σφίγγοντας και ξεσφίγγοντας διαδοχικά τους μυς), δυναμώνουμε τους μυς της λεκάνης, ελέγχουμε καλύτερα τις λειτουργίες της ούρησης και της αφόδευσης και απογειώνουμε το σεξ.

Πώς συνδέονται οι ασκήσεις Κέγκελ με το τελευταίο πλεονέκτημα; Η ερωτική απόλαυση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μυϊκές συσπάσεις στην περιοχή του κόλπου αλλά και του πρωκτού και, όσο πιο δυνατοί είναι οι μύες τους, τόσο πιο δυνατές και οι συσπάσεις. Άλλωστε, όπως και οποιαδήποτε μορφή άσκησης έτσι και οι Κέγκελ βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων διασφαλίζοντας την καλή λειτουργία τους.

Photo by Ava Sol on Unsplash

Πηγή