Ή τουλάχιστον είναι πιο πιθανό η σχέση να προχωρήσει και να μακροημερεύσει.


Ο έρωτας δεν έρχεται κατά παραγγελία και είναι τυφλός και γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι τόσο γοητευτικός και ταυτόχρονα επικίνδυνος. Αν όμως το αντικείμενο του πόθου σου έχει κάποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά -ιδανικά, τα περισσότερα- αυξάνονται οι πιθανότητες το φλερτ να εξελιχθεί σε σχέση και να μακροημερεύσει.

1. Σε αποδέχεται όπως είσαι. Σε κάνει να νιώθεις ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα ούτε στην εμφάνισή ούτε στη συμπεριφορά σου.

2. Είναι κοντά σου και στις κακές και στις καλές μέρες. Μια σχέση δεν είναι μόνο για τις περιόδους που νιώθουμε καλύτερα από ποτέ αλλά και για εκείνες τις βροχερές μέρες – κυριολεκτικά και μεταφορικά – που νιώθουμε την ανάγκη να κλειστούμε σπίτι και να μην κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από το να παρακολουθούμε την αγαπημένη μας σειρά αγκαλιά με ένα μπολ παγωτό.

3. Περνάτε όμορφα μαζί ακόμα και όταν δεν έχετε κανένα σούπερ σχέδια για την ημέρα. Αν κάθεστε αγκαλιασμένοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς να μιλάτε και νιώθετε ευτυχισμένοι, είναι ο άνθρωπός σου.

4. Δεν σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι «τρελή». Δεν αμφισβητεί, με κάθε καβγά και διαφωνία, τη λογική σου, δεν σε υποτιμάει, αλλά σε αντιμετωπίζει ισότιμα, με σεβασμό. Και ποια από εμάς δεν έχει βρεθεί σε μια σχέση μειωτική, χειριστική, όπου έχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε και οι ίδιες μήπως είμαστε «τρελές»;

5. Σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Οι αντιπερισπασμοί, με όλες αυτές τις εφαρμογές ραντεβού και τα social media, βρίσκονται παντού. Αν θέλει κάποιος να σε προδώσει, θα το κάνει, άνετα. Είναι σημαντικό λοιπόν να είσαι με κάποιον που δεν σε κάνει να νιώθεις ότι το βλέμμα του είναι μονίμως αλλού – στη γυναίκα που κάθεται στο διπλανό τραπέζι ή στην οθόνη του κινητού σου.

6. Μαζί του, αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι «σπίτι». Η συντροφιά του αποπνέει τέτοια ασφάλεια και άνεση, που δεν θα ήθελες να είσαι πουθενά αλλού εκτός από την αγκαλιά του. Ακόμα και όταν δεν κάνετε διακοπές αλλά συναντιέστε στο τέλος μιας κουραστικής και γεμάτης στρες ημέρας.

Photo by Anastasia Sklyar on Unsplash

Πηγή