Πώς θα καταλάβεις αν το πάθος σου χρειάζεται τεχνητές αναπνοές


Σε μια σχέση, είναι εύκολο να πέσετε σε βάλτο. Και δεν λέω ότι υπάρχει κάτι λάθος με τη ρουτίνα. Ένα από τα καλύτερα κομμάτια του να είσαι σε σχέση είναι να βρεις ένα άτομο που μπορεί να είναι ο βράχος σου μέσα από τις αβεβαιότητες της ζωής. Μπορεί να μην είναι πάντα συναρπαστικό, αλλά μια μακροπρόθεσμη σχέση θα πρέπει να εξακολουθεί να αισθάνεται ικανοποιητική, όχι κάτι στο οποίο μένεις από εφησυχασμό ή ασφάλεια. Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείς είναι ότι είναι πιθανό να νιώθεις άνεση σε μια σχέση, αλλά όχι ερωτευμένη, και αν καταλάβεις τη διαφορά μπορεί να σε βοηθήσει (και τον σύντροφό σου) να κινητοποιηθείς.

Ο φόβος του να είσαι μόνος είναι αυτό που κάνει πολλούς ανθρώπους να παραμένουν σε σχέσεις που είναι άνετες αλλά όχι τόσο συναρπαστικές. Το να είσαι μόνη στον κόσμο δεν είναι απλώς ένα άβολο συναίσθημα, αλλά μπορεί επίσης να μοιάζει με τρομακτικό συναίσθημα. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τείνουμε να επιλέγουμε κάποιον που μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Εάν δεν είσαι σίγουρη για τη διαφορά, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ενδείξεις για να καταλάβεις

Η σεξουαλική σας ζωή μοιάζει να έχει πιάσει αράχνες

Το σεξ με έναν σύντροφο σε μια μακροχρόνια σχέση πιθανότατα δεν πρόκειται να μοιάζει τόσο δυναμικό και φρέσκο ​​όσο το σεξ με τον σύντροφό σας των 10 ημερών, αλλά η μακροχρόνια σχέση δεν πρέπει να σημαίνει το τέλος της επιθυμίας. Εάν και οι δύο σύντροφοι είναι «πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέες σεξουαλικές πρακτικές και να δεσμευτούν να κάνουν έρωτα τακτικά, η σπίθα δεν πρόκειται να πεθάνει. Όταν το κάνετε αυτό, η σχέση σας γίνεται η καλύτερη σχέση που είχατε ποτέ.

Αν ωστόσο εσύ ή ο σύντροφός σου απλώς δεν είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε νέα πράγματα στο κρεβάτι, και δεν ενδιαφέρεστε να ανανεώσετε την ερωτική σας, τότε είναι πιθανό να έχετε χάσει αυτή τη σπίθα - ίσως ακόμη και για καλό.

Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε μια προσπάθεια

Παρόλο που είναι φυσιολογικό να μη νιώθετε την ανάγκη να φοράτε μακιγιάζ 24/7 μόλις βολευτείς σε μια σχέση με κάποιον, ωστόσο ένα ερωτευμένο άτομο εξακολουθεί να θέλει να κάνει μια προσπάθεια να εντυπωσιάσει το αντικείμενο του πόθου του. Είτε πρόκειται για προγραμματισμό ειδικής βραδιάς είτε για αγορά δώρων έκπληξης, θα νιώθεις ότι πρόκειται για αγάπη όταν καταβάλλεις προσπάθεια για να διατηρείς τα πράγματα φρέσκα. Η ασφάλεια και η προβλεψιμότητα είναι σημαντικές, αλλά είναι δυνατόν να τις βιώσεις, ενώ έχεις μια σχέση που είναι ζωντανή και συναρπαστική.

Η μετάβαση από τη φάση του μήνα του μέλιτος είναι αναπόφευκτη, αλλά αν εφησυχάσεις, τότε πιθανότατα δεν θα μπεις στον κόπο να διατηρήσεις το ενδιαφέρον ακμαίο.

Δεν έχετε τίποτα νέο να πείτε

Το να νιώθεις άνετα με τη σιωπή όταν είστε μαζί είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μιας εξαιρετικής σχέσης. Αν όμως δεν έχετε καμία επιθυμία να συνομιλήσεις με τον σύντροφό σου, τότε μάλλον νιώθεις συχνότερα ανία από ό,τι πεταλούδες. Οι άνετες σιωπές μπορεί να είναι υγιείς, αλλά αν πρόκειται να δειπνήσετε και δεν έχετε τίποτα να συζητήσετε ή μένετε σε ασφαλή και προβλέψιμα όρια, αυτή είναι μια ένδειξη «κινδύνου».

Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό μπορείτε να γνωρίζεις ένα άτομο, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τα πάντα γι' αυτόν. Ωστόσο, εάν είσαι πολύ άνετη με κάποιον, τότε υπάρχει πιθανότητα να σταματήσεις να νοιάζεσαι να μαθαίνεις νέα πράγματα γι' αυτόν.

Υποψιάζεσαι ότι έχεις απλώς «τακτοποιηθεί»

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της τακτοποίησης με κάποιον και της ουσιαστικής συνύπαρξης Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τους λόγους για τους οποίους είσαι σε αυτήν τη σχέση. Εάν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή χωρίς αυτό το άτομο, τότε πιθανότατα βρίσκεσαι εδώ για τους σωστούς λόγους. Εάν πάλι μπορείς μια χαρά να φανταστείς μια διαφορετική ζωή για τον εαυτό σου - και αυτή η ζωή φαίνεται πραγματικά δελεαστική - τότε μπορεί να βρίσκεσαι εδώ που είσαι γιατί απλώς βαριέσαι να ξεκουνηθείς. Ρώτησε τον εαυτό σου: Θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με αυτό το άτομο; Μου αρέσει στην πραγματικότητα το «τι-έχω γίνει» σε αυτήν τη σχέση;

Εάν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι όχι, τότε αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι διατηρείς μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί πλέον.

Δεν μαλώνετε

Το να αγαπάς κάποιον σημαίνει να θέλεις το καλύτερο για αυτόν και για τη σχέση σου. Και μερικές φορές, η σύγκρουση είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη αποτελεσμάτων. Ωστόσο, αν διαπιστώσεις ότι είναι πιο πιθανό να ακολουθήσεις τη ροή και να μην υπερασπίζεσαι τις διαφορές σου, τις απόψεις ή τις επιθυμίες σου, τότε μπορεί να μην είναι αγάπη αυτό που νιώθεις. Συνήθως, οι σχέσεις γίνονται βαρετές επειδή οι σύντροφοι αρχίζουν να κρύβουν κομμάτια του εαυτού τους και σταματούν να λένε δύσκολες αλήθειες ο ένας στον άλλον. Κρύβουν τις συγκρούσεις κάτω από το χαλί, αλλά αν ένα ζευγάρι συνυπάρχει χωρίς να εξομαλύνει τις διαφορές του, η συνύπαρξη μπορεί να γίνει αβίωτη.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μια σχέση που βασίζεται στην αγάπη θα έχει περισσότερη σύγκρουση από αυτήν που ο ένας σύντροφος βασίζεται στην άνεση και την ευκολία, απλώς και μόνο επειδή οι ερωτευμένοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για να κάνουν τα πράγματα να λειτουργήσουν.

Νιώθεις κολλημένη σε μια ρουτίνα

Ακόμα και σε μια μακροπρόθεσμη, αμοιβαία επωφελής σχέση, θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ανάπτυξη και αλλαγή. Όταν «μουχλιάσεις» σε μια σχέση, είναι δελεαστικό να εγκαταλείψεις τους στόχους και τα όνειρα που κάποτε έκανες για τον εαυτό σου. Αν διαπιστώσεις ότι αφήνεις τις βασικές αξίες ή τα πάθη σου για να κάνεις τη σχέση σου να λειτουργεί, μπορεί να είσαι απλώς τακτοποιημένη σε μια σχέση από την οποία δεν θες να ξεβολευτείς. Μια υγιής σχέση θα επιτρέψει και στους δύο συνεργάτες να ευδοκιμούν, μαθαίνουν και μεγαλώνουν - τόσο ξεχωριστά όσο και μαζί.

Εάν είσαι ερωτευμένη με τον σύντροφό σου, τότε δεν θα αισθανθείς ποτέ περιορισμένη ούτε θα αποφεύγεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Ωστόσο, εάν έχεις απλώς βολευτεί, τότε οι πιθανότητες είναι να προτιμήσεις τη ρουτίνα έναντι των νέων ευκαιριών.

Μπορείτε να φανταστείτε ότι είστε με κάποιον άλλο

Είναι άλλο πράγμα να πιστεύεις ότι κάποιος είναι χαριτωμένος και άλλος να φαντάζεσαι τον εαυτό σου μαζί του. Το κύριο πράγμα που διαχωρίζει μια βαθιά ικανοποιητική σχέση από μια σχέση που είναι απλώς άνετη είναι αν αισθάνεσαι ανήσυχη ή σε αμφιβολία κατά καιρούς. Ίσως αρχίσεις να ψάχνεις για ένα νέο άτομο στο μυαλό σου.

Παρόλο που είναι φυσιολογικό τα πράγματα να γίνονται λιγότερο συναρπαστικά όταν είστε καιρό μαζί, ένα βλέμμα που ψάχνεται μπορεί να υποδηλώνει ότι ο σύντροφός σου χάνει την προσοχή σου και μαζί και η σχέση σας.

Ναι, το να νιώθεις άνετα μπορεί να μην προκαλεί νευρικότητα και άγχος. Αλλά το να ζεις χωρίς αγάπη σημαίνει να βολεύεσαι σε μια σχέση και να μην αφήνεις τον εαυτό σου να βιώσει μια σχέση που να σε ικανοποιεί και να σε κάνει ευτυχισμένη. Ξανασκέψου το!

Πηγή