Κάθε φορά το ίδιο μοτίβο: Αρχίζετε με πάθος αλλά σύντομα εκείνος απομακρύνεται, με εσένα να αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά.



Αυτή η σχέση είναι διαφορετική. Στα ραντεβού περνάτε τέλεια, το σεξ είναι καλό και το ενδιαφέρον μοιάζει αμοιβαίο και από τις δύο πλευρές. Καθώς όμως περνούν οι μέρες, τα μηνύματά του αρχίζουν να αραιώνουν. Τον ρωτάς αν όλα είναι καλά και σου απαντάει θετικά. Προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν απομακρύνεται από εσένα, πως όλα είναι στο μυαλό σου. Μέχρι που κόβει κάθε επαφή μαζί σου και εξαφανίζεται, σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε.

Το ειδύλλιό σας δεν κράτησε πάνω από έναν μήνα, αλλά εσύ νιώθεις απελπισμένη, λες και χώρισες από σχέση χρόνων. Μα πώς τα «κατάφερες», για ακόμα μια φορά, να δεθείς τόσο με έναν άνθρωπο που πρόλαβες να γνωρίσεις ελάχιστα; Και με ποιον τρόπο θα σταματήσεις να πέφτεις ξανά και ξανά στην ίδια παγίδα; Οι συμβουλές της ψυχοθεραπεύτριας Κέιτλιν Κάντορ θα σε βοηθήσουν:

1. Έλξη και σχέση δεν είναι το ίδιο πράγμα. Προσπάθησε να μην ερμηνεύεις τον αρχικό ενθουσιασμό σαν αληθινό ταίριασμα. «Μέχρι να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο, δεν ξέρεις πόσο ταιριάζετε, όσο σέξι κι αν είναι, όσο καλός κι αν μοιάζει και όσο ωραία κι αν σε κάνει να νιώθεις» όπως επισημαίνει η ειδικός.

2. Μην αγνοείς τα προειδοποιητικά σημάδια. Αν «πέσει με τα μούτρα» στη σχέση σας από την πρώτη μέρα, προσπάθησε να είσαι επιφυλακτική. «Αν θέλεις μια σταθερή, υγιή σχέση, αναζήτησε κάποιον που κατανοεί ότι οι σχέσεις χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν. Αναζήτησε κάποιον που ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει προτού σου πει ότι σε θέλει τρελά. Διαφορετικά, κάνε πίσω. Κατά κανόνα, αυτή η συμπεριφορά οδηγεί αρχικά στο σεξ αλλά στη συνέχεια εκείνος αρχίζει να στέλνει λιγότερα μηνύματα και να προσπαθεί λιγότερο, όπως ίσως έχεις διαπιστώσει ήδη».

3. Αν δένεσαι συναισθηματικά με το που κάνεις σεξ, καθυστέρησέ το. Αν βλέπεις το σεξ εξαρχής ως κάτι δυνητικά ευκαιριακό, κανένα πρόβλημα, προχώρησε άφοβα. Αν όμως μετά το πρώτο σας βράδυ στο κρεβάτι καλλιεργείς συναισθήματα και προσδοκίες, καλύτερα να καθυστερήσεις αυτή την εμπειρία μέχρι να βεβαιωθείς ότι τα συναισθήματα και οι προσδοκίες είναι αμοιβαία. «Ζήτησέ του να τιμήσει τις επιθυμίες σου, χωρίς να συμβιβαστείς. Ο κατάλληλος άνθρωπος θα σεβαστεί τις ανάγκες και τα θέλω σου. Οι άντρες που δεν σου ταιριάζουν θα σε πιέσουν να παραβιάσεις τα όριά σου».

«Σου αξίζει η αγάπη που λαχταράς» όπως προσθέτει η ειδικός και καταλήγει: « Αν βρεις τη δύναμη της θεραπείας μέσα σου και μετά συναντήσεις την υγιή, γεμάτη αγάπη σχέση που ονειρευόσουν, θα νιώσεις πως άξιζε η σκληρή δουλειά που έκανες για να φτάσεις μέχρι εκεί».

Φωτογραφία: Tim Mossholder / Unsplash

Πηγή