Πάντα μπορούμε να απομακρυνόμαστε από όσους η σύνδεσή μας πιο πολύ μας ρουφάει ενέργεια, παρά μας επιστρέφει


Τι κι αν οι περισσότεροι τείνουν να καυτηριάζουν τις θεωρίες σου για αρνητικά vibes, κακή ενέργεια και μάτι; Εσύ, το έχεις δει να (σου) συμβαίνει. Γνωρίζεις ή μάλλον κατάλαβες μετά από πέντε φορές ότι το τηλεφώνημα, η συνάντηση ή η οποιαδήποτε επικοινωνία με εκείνη την φίλη, σε άφηνε με λιγότερο ενθουσιασμό και με περισσότερο πονοκέφαλο. Έμαθες με τον καιρό όταν έμπαινες σε ένα χώρο (από σπίτι μέχρι meeting room) να αναγνωρίζεις την αύρα η οποία ή που θα σου προκαλούσε ευφορία και γέλιο ή ανησυχία. Ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να αμφιβάλλει ή και να διαφωνεί απολύτως με όλα αυτά. Όμως, δεν μπορεί κανείς μας να αμφισβητήσει ότι η ενέργεια υπάρχει. Και δεν φαίνεται. Μάλλον αποκαλύπτεται στον καθένα μας χωριστά ανάλογα με το πώς την προσλαμβάνει και πώς τον επηρεάζει. 

aavkda.jpg

Θα λέγαμε ότι οι άνθρωποι χωριζόμαστε σε δυο κατηγορίες: αυτοί οι οποίοι πιστεύουν στο μάτι (ό,τι είναι αυτό: ενέργεια,vibes) και εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουμε πονοκέφαλο βάση πιθανοτήτων. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ τι συμβαίνει. Έτσι κι αλλιώς πολλά μας συμβαίνουν (βλ. deja vu), αρκετά παράξενα που δεν μπορούμε να τα ερμηνεύσουμε, αν και υπάρχουν διάφορες θεωρίες γύρω από τέτοια άλυτα καθημερινά μυστήρια. Υπάρχει κι άλλος τρόπος όμως να ερμηνεύσουμε την ενέργεια ώστε να μη πέσουμε σε συζητήσεις που αφορούν τη μεταφυσική και άλλα ακατανόητα για τον άνθρωπο πράγματα. Η ενέργεια βρίσκεται παντού όπως είπαμε και από εκεί δεν λείπουν όσα μας περικυκλώνουν καθημερινά. Το σπίτι μας, ο περίγυρός μας, το εργασιακό περιβάλλον και το ευρύτερο (ναι, και οι άγνωστοι που συναντάμε καθημερινά). Κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται με τις αισθήσεις τους επίπεδα συνειδητότητας που για άλλους είναι άγνωστα λημέρια ή σωστότερα δεν έτυχε να αντιληφθούν ακόμη ότι τους επηρεάζουν.

Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας κάποιων συναναστροφών που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, όπως συμβαίνει στη δουλειά ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα και το πιο συνηθισμένο. Σε όλους έχει τύχει έστω και μία φορά στη ζωή τους να αναγκαστούν να συνυπάρξουν για οποιονδήποτε λόγο με ανθρώπους που «το ένιωθαν» ότι δεν είχαν καλή σύνδεση. Η απάντηση για το εάν μας επηρεάζει τελικά κάπως η ενέργεια των άλλων έρχεται πολύ λογικά, εάν σκεφτεί κανείς πώς νιώθουμε όταν βρισκόμαστε σε ένα χώρο με ανθρώπους που πραγματικά επιθυμούμε να είμαστε μαζί τους. Μπορεί να μην έχουμε πάντα την τύχη να διαλέγουμε με ποιούς θα συνεργαζόμαστε, θα συναντιόμαστε ή θα επικοινωνούμε για οποιονδήποτε λόγο, όμως πάντα μπορούμε να απομακρυνόμαστε από όσους η σύνδεσή μας πιο πολύ μας ρουφάει ενέργεια, παρά μας επιστρέφει.