Ειδικά αν μάθεις πώς η αυτοπεποίθηση επηρεάζει τη σχέση σου


Είτε είσαι σε σχέση είτε όχι, το να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι το άλφα και το ωμέγα στη βάση της ψυχικής σου υγείας. Αν δεν πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου και δεν σε αγαπάς όπως πρέπει, πώς περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι και πώς μπορεί πραγματικά η ζωή σου να πηγαίνει μπροστά; Αν νομίζεις ότι αν είσαι σχέση δεν χρειάζεται να δουλέψεις την αυτοπεποίθησή σου – κάνεις μεγάλο λάθος. Ξέρεις ότι όταν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορείς σε μεγάλο βαθμό να βλάψεις τη σχέση σου;

Ευτυχώς, το αντίστροφο ισχύει επίσης, επειδή η αυτοπεποίθηση μπορεί να επιτρέψει στη σχέση σου να ευδοκιμήσει. Για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις το ζήτημα στο μέγεθός του, ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους η αυτοεκτίμησή σου επηρεάζει τη σχέση σου – στο παρόν και το μέλλον της:

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση σε περιορίζει

Εάν η αυτοπεποίθησή σου είναι πολύ χαμηλή, δεν θα μπορείς να ζητήσεις αυτό που θέλεις ή να θέσεις όρια σε αυτά που δεν θέλεις.

Αλλά η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου σε ενδυναμώνει

Η αυτοπεποίθηση σου επιτρέπει να είσαι διεκδικητική, να ζητάς αυτό που έχεις ανάγκη και να ορίζεις τα όρια σε όσα δεν σου αρέσουν ή δεν σου ταιριάζουν. Αυτό περιλαμβάνει το να απαιτείς δέσμευση, αν αυτό είναι που σε καλύπτει.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να σε αγχώνει

Όταν η αυτοεκτίμησή σου δεν είναι αρκετά υψηλή, θα είσαι πολύ ανήσυχη να ευχαριστήσεις τους άλλους και θα κρύβεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου για να αποφεύγεις διαφωνίες. Ο σύντροφός σου όμως τότε μπορεί να μην γνωρίζει ποια είσαι πραγματικά και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορείτε να επιλύσετε διαπροσωπικές συγκρούσεις.

Αλλά η υψηλή αυτοεκτίμηση ισούται με την ελευθερία έκφρασης

Με υγιή αυτοεκτίμηση τολμάς να εκφράζεις τις δικές σου σκέψεις και συναισθήματα και δεν φοβάσαι να αποκαλύψεις τον αληθινό σου εαυτό. Επιπλέον, θα είσαι σε θέση να ανεχτείς τις διαφορές και είτε να συμφωνήσεις είτε να διαφωνείς σχετικά με αυτές.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι αυτοκαταστροφική

Χωρίς αυτοεκτίμηση, δεν έχεις την πεποίθηση ότι αξίζεις να σε αντιμετωπίζουν με καλοσύνη και σεβασμό. Θα ανέχεσαι δύσκολες, ενίοτε και κακοποιητικές, συμπεριφορές από τους άλλους πολύ συχνά και για πολύ καιρό – και το πιο επικίνδυνο, χωρίς καν να το συνειδητοποιείς.

Η αυτοπεποίθηση συμβαδίζει με τον αυτοσεβασμό

Με την αυτοεκτίμηση έρχεται κι ο σεβασμός, όπου δεν αφήνεις τους άλλους να σου φέρονται χωρίς σεβασμό, ή με τρόπο που μπορεί να σε θίγει, προσβάλλει ή ακόμα και μόνο που να μη σου ταιριάζει. Όταν σέβεσαι σωστά τον εαυτό σου δεν αφήνεις στους άλλους το περιθώριο να κάνουν το αντίθετο.

https://www.instagram.com/p/COzrfKylBJ2/

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν είναι ελκυστική

Με χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορεί να προβάλλεις στους άλλους ανάγκη και απόγνωση. Αυτό σίγουρα δεν είναι ελκυστικό. Κι αν υπάρξουν άνθρωποι που ελκυσθούν από αυτές τις ιδιότητες, θα το κάνουν για να βγουν αυτοί κερδισμένοι στο τέλος και για να σε εκμεταλλευτούν.

Αλλά η αίσθηση αυτοπεποίθησης είναι ελκυστική για τους άλλους, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου σου

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, όταν νιώθεις καλά μέσα σου, αυτό βγαίνει και προς τα έξω και αρκεί για να ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση και να είσαι ελκυστική. Ο σύντροφός σου σε βρίσκει ακόμα πιο δελεαστική και μπορεί να θέλει να πάει τη σχέση ένα βήμα παρακάτω, συνειδητοποιώντας πόσο θελκτική είσαι και στους άλλους.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση περιλαμβάνει φόβο

Χωρίς αρκετή αυτοεκτίμηση, θα φοβάσαι να εμπιστευτείς ή να δείξεις την ευαλώτητά σου. Η υπερβολική αυτοπροστασία περιορίζει την έκταση και το βάθος της οικειότητας που μπορεί να αναπτύξεις με τον σύντροφό σου.

Η τονωμένη εμπιστοσύνη περιλαμβάνει την αυτο-αποδοχή

Με υγιή αυτοεκτίμηση, μπορείς να αποδεχτείς τόσο τις δυνάμεις σου όσο και τις αδυναμίες σου. Μπορείς να αισθανθείς ότι είναι εντάξει για το ότι είσαι τέλεια και δεν φοβάσαι να δείξεις ευπάθεια. Αυτό το είδος αυθεντικότητας μπορεί να εμβαθύνει το βαθμό επαφής και ουσιαστικής επικοινωνίας στη σχέση με τον σύντροφό σου.μια στιγμή που ένιωθες αυτοπεποίθηση και άφησε τον εαυτό σου να θυμηθεί και να νιώσει όλες τις λεπτομέρειες αυτής της περιόδου.

https://www.instagram.com/p/CMIYtq2DrEy/

Είσαι ό,τι νιώθεις ότι είσαι

Εάν εστιάσεις στο πόσο καταπληκτική γυναίκα είσαι, έτσι ακριβώς θα νιώσεις. Το αντίθετο από αυτό ωστόσο ισχύει επίσης. Εάν χρειάζεσαι μια μικρή τονωτική ένεση εμπιστοσύνης και αυτοεκτίμησης, απλώς κλείσε τα μάτια σου και θυμήσου

Οι πεποιθήσεις σου καθορίζουν την κατάστασή σου

Ποια ιστορία έχεις πει στον εαυτό σου για το γιατί δεν είσαι ή δεν αισθάνεσαι σίγουρη για τον εαυτό σου; Τι θα χρειαστεί για να αλλάξεις αυτή την αφήγηση; Μπορείς να διανοηθείς τι θα συμβεί στο μέλλον αν συνεχίζεις να τρέφεις αυτά τα ψέματα για τον εαυτό σου.

Η χαμηλή εμπιστοσύνη οδηγεί σε παρεξηγήσεις

Είναι σημαντικό σε οποιαδήποτε σχέση να είσαι σε θέση να εκφράζεις αυτό που χρειάζεσαι. Ίσως είναι επιθυμία για περισσότερες αγκαλιές ή να περάσεις μόνη σου το τέλος της ημέρας για να αποσυμπιεστείς.Εάν δεν μοιράζεσαι αυτές τις ανάγκες επειδή φοβάσαι την ανταπόκριση του συντρόφου σου, θα γίνεσαι όλο και πιο απογοητευμένη και απλώς θα αρχίσεις να αισθάνεσαι πληγωμένη ή μπερδεμένη.

Περισσότερη εμπιστοσύνη σημαίνει λιγότερο δράμα…

Έχεις ακούσει ποτέ έναν άντρα να παραπονιέται ότι το κορίτσι του είναι πολύ «υψηλής αυτοεκτίμησης»; Οι πιθανότητες δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Όταν αισθάνεσαι ασφαλής για το ποιος είσαι και το τι έχεις να προσφέρετε, ο σύντροφός σου δεν θα έχει παράπονα ούτε μελοδραματισμούς.

https://www.instagram.com/p/COx--4an_XH/

Περισσότερη αυτοπεποίθηση ισοδυναμεί με περισσότερη απόλαυση

Όσο καλύτερα νιώθεις με τον εαυτό σου, τόσο λιγότερο θα ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον εαυτό σου και αυτό το είδος αυθεντικότητας και ελαφρότητας του πνεύματος είναι ακαταμάχητο.

Άφησέ το να λάμψει από τα παιχνιδιάρικα μηνύματα που θα του στέλνεις μέσα στη μέρα, στα εκπληκτικά σχέδια για σαββατοκύριακο που θα προτείνεις ή στις όμορφες ερωτικές σκηνές που θα δημιουργείς τις νύχτες.

Πηγή