Οι κοινοί στόχοι σας φέρνουν πιο κοντά και προσφέρουν αντοχή και διάρκεια


Κρυφά μυστικά επιτυχίας για τις σχέσεις δεν υπάρχουν. Το πιο σημαντικό που συνήθως πέφτει μετά από κάποιο διάστημα στα ψιλά γράμματα είναι η προσπάθεια. Οι σχέσεις, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε μαζί, δεν είναι μια κατάσταση που την βιώνουν με τον ίδιο τρόπο όλοι οι άνθρωποι. Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, όπως τα δύο αντίστοιχα μέρη που αποτελούν το σύνολο. Είτε πρόκειται για λίγους μήνες είτε για λίγα χρόνια, το να έχετε καθορίσει κοινούς στόχους θα σας βοηθήσει να έχετε μια υγιή και όμορφη σχέση, με διάρκεια.

Να δοκιμάζετε συχνά νέα πράγματα

Για να αποφύγετε τη στασιμότητα των πραγμάτων, είναι πάντα καλό να κάνετε διαφορετικές δραστηριότητες μαζί. Ως προς το τι να επιλέξετε, είναι πιο διασκεδαστικό εάν είναι κάτι που δεν έχετε κάνει και οι δύο στο παρελθόν. Ίσως είναι ένα μάθημα κεραμικής ή μια ημερήσια εκδρομή σε άλλη πόλη. Ό,τι κι αν είναι, διασκεδάστε με αυτό! Είναι ωραίο και σημαντικό να νιώθετε ότι είστε εκεί ο ένας για τον άλλον, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα φαντάζεστε.

Σταματήστε τις συγκρίσεις

Ο σύντροφός σου δεν είναι αντίγραφο του εαυτού σου. Όλοι έχουμε ίσες πιθανότητες να κάνουμε πράγματα ή να διαθέτουμε χαρακτηριστικά που ενοχλούν τον άλλον. Όταν σε ενοχλεί κάτι, αναρωτήσου αν είναι τόσο σημαντικό ώστε να οδηγήσει σε μια διαφωνία. Είναι όντως τόσο εκνευριστικός ο τρόπος που τρώει ή που φυσάει τη μύτη του; Αυτό που σε ενοχλεί μπορεί να μην είναι κάτι που κάνει συνειδητά. Το θέμα είναι να καθοριστεί το εμπόδιο στη σχέση. Εάν δεν εμποδίζει την αγάπη σου για εκείνο, άφησέ το στην άκρη- θα σωθείς από περιττούς καβγάδες.

Διαφάνεια στους ρόλους και τις κοινές σας υποχρεώσεις

Η επικοινωνία χτίζει μια ισχυρή βάση σε μια σχέση. Εάν δεν είσαι ξεκάθαρη για το τι περιμένεις από το άλλο μισό σου, θα καταλήξεις δυσαρεστημένη. Είναι σημαντικό να έχετε αυτήν τη συζήτηση από νωρίς - αν δεν το έχετε κάνει ήδη, να ξέρεις ότι είναι καλύτερα αργά παρά ποτέ. Να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής για αυτό που θέλεις, αλλά επίσης να σκεφτείς εάν είναι ρεαλιστικό για το άλλο άτομο να το πετύχει. Δεν μπορείς να περιμένεις από τον σύντροφό σου να πληρώνει όλα τα κοινά έξοδα. Πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη συμφωνία.

Να κακομαθαίνετε ο ένας τον άλλον

Μην περιμένεις τις διακοπές, τις αργίες, την επέτειό σας ή τα γενέθλια για να κάνεις κάτι καλό για τον σύντροφό σου. Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου ή την περίσταση, τα δώρα ή οι μεγάλες χειρονομίες εκτιμώνται πάντα. Μπορείς να σχεδιάσεις μια ρομαντική βραδιά ή μια συνεδρία μασάζ ή ένα αφρόλουτρο με αρωματικά έλαια – μια στο τόσο για να παραμένετε κι οι δύο ενεργοί στο παιχνίδι του φλερτ.

Δώστε βάση στην αμοιβαία εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι το βασικό κλειδί για μια σχέση. Το ίδιο κι η σωστή και λειτουργική επικοινωνία. Δεν κατασκοπεύεις το κινητό του ή τους λογαριασμούς του στα social και το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του. Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι δεν κρύβεται κάτι σημαντικό (ή ύποπτο) ο ένας από τον άλλον.

Προσπαθήστε να περνάτε όμορφο χρόνο μαζί

Η ζωή έχει γίνει αγχωτική. Τώρα με την πανδημία, ακόμα περισσότερο. Να βρίσκετε πάντα χρόνο να περνάτε όμορφα μαζί. Από το μια βόλτα στη θάλασσα μέχρι να λιώσετε ένα βράδυ βλέποντας όλους τους κύκλους της αγαπημένης σας σειράς. Να θυμάστε να στέλνετε τρυφερά μηνύματα κατά τη διάρκεια μιας πιεστικής εβδομάδας και να προγραμματίζετε πράγματα που σας ενθουσιάζουν για να έχετε να τα περιμένετε με ανυπομονησία από κοινού.

Βάλτε στον κύκλο σας κι άλλα ζευγάρια

Μπορεί οι καλύτεροί σας φίλοι να τυχαίνουν να ανήκουν στους singles αλλά τώρα που είστε ζευγάρι είναι καλό να κάνετε παρέα και με άλλα ζευγάρια. Χωρίς να είναι υποχρεωτικό ή μονόδρομος, το να βγαίνετε ή να κάνετε κοινές δραστηριότητες με άλλα ζευγάρια θα τονώσει την κοινωνικότητά σας αλλά και την ταυτότητά σας ως ζευγάρι.

Μην ξεχνάτε τον προσωπικό σας χρόνο

Μοιάζει οξύμωρο για συμβουλή που αφορά ζευγάρια, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Για να είστε ευτυχισμένοι ως ζευγάρι πρέπει πρώτα να είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας και την προσωπική σας ζωή. Αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθείτε να διαθέτετε χρόνος για να βλέπετε ο καθένας τους φίλους του, την οικογένειά του ή να συνεχίζει δικές του δραστηριότητες και χόμπι. Υγιής σχέση σημαίνει χώρος και χρόνος που αγκαλιάζει το «μαζί» ως ζευγάρι αλλά και επιτρέπει σε κάθε μέρος της σχέσης να διατηρεί την ταυτότητά του και να εξελίσσεται.

Πηγή