Είσαι δεσμευμένη, αλλά... έχεις μάτια (και) γι' άλλον.


Και τώρα, τι κάνουμε;

Παρόλο που η σχέση σου σε καλύπτει συναισθηματικά, η φράση "δεν έχω μάτια γι' άλλον" δεν σε εκφράζει απόλυτα.Πώς θα διαχειριστείς τις τύψεις σου που τον απατάς, έστω και νοερά;

Έχωμακροχρόνια σχέση αλλά σκέφτομαι άλλον, μας ρωτάς.

Οι ψυχολόγοι Arnold Lazarus, Clifford Lazarus και ο ψυχίατρος Allen Fay, συγγραφείς του βιβλίου "Ούτε να τοσκεφτείς!" εξηγούν ότι "κάποια είδη πουλιών και άλλων ζώων είναι ενστικτωδώς μονογαμικά. Αν και ορισμένοιάνθρωποι βρίσκουν ελκυστική αυτή την αφοσίωση, στο DNA μας δεν υπάρχει γραμμένος κάποιος τέτοιος κώδικαςαπόλυτης αποκλειστικότητας. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι είναι σε θέση να ερεθίζονται και να διεγείρονταιαπό χιλιάδες διαφορετικά άτομα".

Τύψεις για την εγκεφαλική απιστία;

Οι τύψεις σου για την "εγκεφαλική απιστία" βασίζονται στην ιδέαότι είναι κακό να σκέφτεσαι ερωτικά άλλουςανθρώπους. Αυτή, με τη σειρά της, στηρίζεται στο μύθο ότι υπάρχει εκεί έξω ο κύριος Σωστός ή η κυρία Σωστή, καιπως όταν τον συναντήσουμε, θα επακολουθήσει η ισόβια ευτυχία.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό

Ας επιστρέψουμε όμως στην πραγματικότητα: Ακόμη κιαν είσαι ικανοποιημένη από τη σχέση σου, είναι απόλυτα φυσιολογικό να "γδύνεις"νοερά έναν άγνωστο –ή κάποιοφίλο ή συνεργάτη– και να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν στο κρεβάτι. "Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να πραγματοποιούν τιςφαντασιώσεις τους, όμως οι περισσότεροι τις έχουν και τις απολαμβάνουν, ακόμη και στους καλύτερους γάμους ή τιςπιο αφοσιωμένες σχέσεις» καταλήγουν οι ειδικοί.

Πηγή