Για να μη μείνεις με την απορία υπάρχουν 8 τουλάχιστον καλοί λόγοι


Η πρώτη φορά που θα κοιμηθείς με κάποιον είναι σίγουρα ένα ορόσημο. Αν δεν πρόκειται για ένα τυχαίο one night stand ή μια συνειδητή επιλογή της μιας βραδιάς, τότε συνήθως είναι αποτέλεσμα φλερτ, κάποιων συνομιλιών ή συναντήσεων που προηγήθηκαν και σημαίνει ότι νιώσατε και οι δύο έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Η πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ/έρωτα, ή όπως αλλιώς το λες, είναι και η επιβεβαίωση της χημείας, της επαφής σας και το κατά πόσο ταιριάζετε. Κι ενώ μπορεί και οι δύο να περάσατε σούπερ όταν ήσασταν μαζί το after να είναι κάπως απρόβλεπτο σε σχέση με αυτό που περίμενες.
Πριν βγάλεις το βιαστικό συμπέρασμα ότι πήρε αυτό που ήθελε και τώρα την κάνει με ελαφρά (κάτι που μερικές φορές μπορεί να είναι η μόνη αλήθεια αλλά όχι πάντα), υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας άντρας θα αλλάξει ξαφνικά αφού κοιμηθείς μαζί του και μερικοί από αυτούς δεν είναι αυτό που θα περίμενες ή που θα μπορούσες να σκεφτείς.

8 πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένας τύπος αλλάζει αφού κοιμηθείτε μαζί του για πρώτη φορά

Ένα κοκτέιλ ορμονών άλλαξε τον εγκέφαλό του

Αφού κοιμηθείς με κάποιον, ο εγκέφαλος αλλάζει λόγω ενός κοκτέιλ ορμονών. Αυτές οι ισχυρές χημικές ουσίες, όπως η οξυτοκίνη, είναι υπεύθυνες για το πώς και πόσο προσελκύεσαι από το άλλο άτομο και την αίσθηση της απόλυτης σύνδεσης με αυτόν. Με άλλα λόγια, αυτές οι χημικές ουσίες σε κάνουν να νιώθεις ότι θέλεις όλο και περισσότερο.

Θέλεις να περάσεις ολόκληρη την ημέρα στην αγκαλιά του, και να νιώθεις το σώμα του δίπλα στο δικό σου και απλά να είστε μαζί. Ένα κοκτέιλ ορμονών είναι ένα ισχυρό μείγμα που μπορεί μερικές φορές να μας κάνει να νιώθουμε σύγχυση. Ίσως αυτό ακριβώς να συνέβη και στο μυαλό του άντρα μετά την πρώτη φορά μαζί του και μπορεί να φοβήθηκε ή να μπερδεύτηκε.

Μόνο αυτό ήθελε

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένας άντρα χάνει το ενδιαφέρον του αφού κοιμηθεί με μια γυναίκα είναι επειδή το μόνο που ήθελε εξαρχής ήταν αυτό και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Περιττό να πούμε, αυτό είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά και απογοητευτικά πράγματα που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Είναι πολύ δύσκολο να δεχτείς το γεγονός ότι σε φλερτάρει και έκανε μια σοβαρή προσπάθεια για τόσο καιρό μόνο και μόνο επειδή είχε μόνο αυτό στο μυαλό του. Όση κι αν είναι η απογοήτευσή σου, εστίασε στο θετικό: όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα. Αν το κάνει σχέση ή κάτι παραπάνω δεν ήταν στις προθέσεις του, καλύτερα να την κάνει από τώρα, παρά να έχει μεγαλύτερο θράσος και να σε εκμεταλλευτεί περισσότερο.

Η έλλειψη χημείας μεταξύ των δυο σας

Η χημεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα όσον αφορά τις σχέσεις και ειδικά την ερωτική επαφή. Είναι αυτό το αίσθημα έντονης έλξης (τόσο ψυχικά όσο και σωματικά) προς τον άλλο άνθρωπο. Είναι όταν τα σώματά σας αρχίσουν να μιλούν μεταξύ τους και κάθε άγγιγμα μετατρέπεται σε ένα μικρό, αόρατο πυροτέχνημα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσεις αν έχεις χημεία ή όχι και μπορείς να το διαπιστώσεις μόνο αφού κοιμηθείς με αυτό το άτομο.

Έτσι, εάν ένας άντρας δει ότι δεν ταιριάζετε ερωτικά (ότι δεν υπάρχει πραγματική χημεία μεταξύ των δυο σας), μπορεί να αλλάξει μετά ως προς τη συμπεριφορά του.

Αισθάνεται συγκλονισμένος ή φοβισμένος

Θυμάσαι τι είπαμε παραπάνω για το κοκτέιλ ορμονών; Τώρα, φαντάσου ότι ο τύπος με τον οποίον βγαίνεις έχει προβλήματα εμπιστοσύνης ή φόβο δέσμευσης. Μπορείς να υποθέσεις τι είναι πιθανό να συμβεί αφού κοιμηθείς μαζί του; Οι πιθανότητες είναι ότι θα αρχίσει να αισθάνεται συγκλονισμένος ή εντελώς φοβισμένος. Ο λόγος για τον οποίο μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται έτσι είναι λόγω του ότι δεν έχει λύσει σημαντικά θέματα ασφάλειας μέσα του.

Όταν η ουσία της ευτυχίας, η χημική οξυτοκίνη, τον πείθει ότι του αρέσεις πολύ και ότι είσαι κάτι περισσότερο από μια επαφή, θα παγώσει κυριολεκτικά για μια στιγμή και θα αρχίσει να σκέφτεται πώς έφτασε στο σημείο αυτό. Τη μια μέρα, θα είναι στοργικός και όλο φροντίδα και την επομένη θα κάνει σαν μη σε ξέρει.

Νιώθει πιεσμένος

Ένας άλλος πιθανός λόγος για τον οποίο ένας άντρας μπορεί να αλλάξει ξαφνικά οφείλεται στην πίεση που νιώθει. Αυτό συμβαίνει όταν καταλαβαίνει ότι εσύ είσαι έτοιμη για μια σοβαρή σχέση ενώ εκείνος προσπαθεί ακόμα να καταλάβει τα συναισθήματά του και τι ακριβώς θέλει.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να ενεργεί σε πλήρη σύγχυση. Εάν προσπαθήσεις να του μιλήσεις για αυτό, θα αισθανθεί ακόμα περισσότερο πιεσμένος, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σύγχυση.

Δεν θέλει να σου δώσει λανθασμένη ιδέα

Ένα άλλο σενάριο είναι ο φόβος να σου δημιουργήσει λάθος εντύπωση. Αυτό ισχύει όταν ένας άντρας υποθέτει ότι μπορεί να είσαι ερωτευμένη μαζί του ενώ εκείνος δεν βρίσκεται στην ίδια σελίδα με σένα. Είναι όταν πρόκειται για κάτι βραχυπρόθεσμο, ενώ εσύ επιθυμείς να μπεις σε μια μακροχρόνια, δεσμευμένη σχέση.

Φτιάχνεις σενάρια

Ίσως είναι το τελευταίο πράγμα στη λίστα των λόγων για τους οποίους αλλάζει ένας άντρας αφού κοιμηθείς μαζί του, αλλά μερικές φορές είναι η αλήθεια. Εμείς οι γυναίκες τείνουμε να κάνουμε σενάρια με τη φαντασία μας που μερικές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί με αυτόν τον τρόπο είστε πάντα προετοιμασμένοι για κάθε πιθανό σενάριο, αλλά μερικές φορές μπορεί να μετατρέψει τη ζωή σου σε κόλαση. Εάν επαναλαμβάνεις συνεχώς στο μυαλό σου τα εξής: Όταν κοιμάσαι με έναν άντρα για πρώτη φορά, όλα αλλάζουν, τότε θα αρχίσεις να το πιστεύεις ακόμα και όταν δεν είναι αλήθεια. Έτσι εκείνος πιθανότατα έμεινε ο ίδιος όπως ήταν, αλλά εσύ αρνείσαι ή δεν μπορείς να το δεις αυτό γιατί έχεις δημιουργήσει τη δική σου προσωπική αλήθεια.

Είσαι εσύ αυτή που άλλαξε, όχι αυτός

Μια άλλη ενδιαφέρουσα αιτιολογία είναι ότι είσαι εσύ αυτή που άλλαξε και όχι ο άντρας με τον οποίο κοιμήθηκες. Αυτό συμβαίνει λόγω των χημικών ουσιών του εγκεφάλου που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Οι γυναίκες απελευθερώνουν περισσότερη οξυτοκίνη από τους άνδρες, πράγμα που σημαίνει ότι τείνουν να έχουν έντονη επιθυμία να νιώθουν σύδεση κατά τη διάρκεια της επαφής. Αντίθετα, οι άντρες είναι περισσότερο προσανατολισμένοι στην ευχαρίστηση.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αισθάνονται ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, αλλά οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο να αισθάνονται την επιθυμία να συνδέονται βαθιά και να έχουν ουσιατική επαφή (και αισθήμτα) με αυτόν που έχουν ερωτική σχέση.

Πηγή