Από το(ν) κόλπο…στον τρόπο!


Αν έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα η εποχή της καραντίνας αυτό ήταν ότι οι σημερινές γυναίκες και τα σύγχρονα κορίτσια ξέρουν και μόνα τους να περνάνε καλά… Κι αν ακόμα δεν γνώριζαν ακριβώς πώς, το lockdown στάθηκε μια καλή αφορμή για να εξερευνήσουν και να απογειώσουν την ερωτική τους απόλαυση.

Η σεξουαλική ευεξία είναι ένα τεράστιο μέρος της αυτο-φροντίδας και ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσεις τον εαυτό σου είναι να έχεις μια καλή εικόνα του τι συμβαίνει εκεί κάτω.

Είναι σχετικά ανησυχητικό αλλά φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τον κόλπο από το αιδοίο (το εξωτερικό μέρος των γεννητικών οργάνων). Μια δημοσκόπηση του YouGov του 2019 διαπίστωσε ότι το 45% των γυναικών και το 59% των ανδρών δεν μπορούσαν καν να δείξουν τον κόλπο σε ένα διάγραμμα γυναικείων γεννητικών οργάνων. Τους ζητήθηκε επίσης να επισημάνουν την κλειτορίδα, η οποία ευτυχώς το 71% των γυναικών και το 69% των ανδρών ταυτοποίησαν σωστά. Αυτό ωστόσο δείχνει ότι σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες εξακολουθεί να μην ξέρει πού είναι η κλειτορίδα τους!

 

Αν μια καραντίνα δεν ήταν αρκετή για να γίνεις εξπέρ ως προς τον «εσωτερικό» σου κόσμο και να ανέβεις επίπεδο στην ερωτική σου ικανοποίηση –παρόλο που η ηλεκτρονική αναζήτηση γυναικείων ερωτικών βοηθημάτων και sex toys σημείωσαν 72% αύξηση παγκοσμίως– ποτέ δεν είναι αργά… αλλά καλό είναι να μη σε πάρουν και τα χρόνια…

Τόλμησε λοιπόν να καθίσεις αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα, ίσως να πάρεις κι ένα μικρό καθρεφτάκι κι αντί να ρωτήσεις «ποια είναι η πιο όμορφη» χαλάρωσε κι ετοιμάσου για μια μικρή ξενάγηση στα άδυτα των αδύτων.

 

Οργασμός… το πιο ισχυρό παυσίπονο

Ξέχνα το «Όχι απόψε, έχω πονοκέφαλο ...», εκτός και αν θες να το χρησιμοποιείς ως δικαιολογία! Όταν έχεις οργασμό, το σώμα σου απελευθερώνει μια ροή χημικών ουσιών του εγκεφάλου που ονομάζονται ενδορφίνες, οι οποίες μοιάζουν με φυσική μορφίνη. Το αποτέλεσμα; Όχι μόνο μια πλημμύρα ευφορίας, αλλά κάτι που μπορεί να λειτουργήσει σαν παυσίπονο και μούδιασμα χαλάρωσης. Η Ιατρική Σχολή του Νότιου Ιλινόις έκανε μια μελέτη 52 γυναικών ημικρανίας που υποφέρει το 2008 και διαπίστωσε ότι 16 από αυτές παρουσίασαν σημαντική ανακούφιση από τον πόνο, ενώ οκτώ θεραπεύτηκαν εντελώς από την ασθένειά τους.

 

Το μέγεθος εδώ.. δεν μετράει!

Είναι ένας πλήρης μύθος ότι τα μικρά, μικρά κορίτσια έχουν μικρότερους, και πιο σφιχτούς κόλπους από τα ψηλότερα ή μεγαλύτερα κορίτσια. Είναι επίσης απίθανο να έχεις έναν «σφιχτό» κόλπο. Ο κόλπος είναι ελαστικός και τεντώνεται και επεκτείνεται - μερικές φορές σχεδόν στο διπλάσιο μέγεθός του - κατά τη διάρκεια του σεξ, ανεξάρτητα από το πόσο μικρόσωμη ή μεγαλόσωμη είσαι.

Θα το ξαναπώ: Το μέγεθος πραγματικά (πραγματικά) δεν έχει σημασία ...

Ο μέσος κόλπος έχει μέγεθος περίπου 7 εκατοστά - τεντώνεται στα 10 όταν ερεθίζεται - και μπορεί να προσαρμοστεί για να φιλοξενήσει σχεδόν οποιοδήποτε μήκος. Αυτό σημαίνει ότι ένα πέος οποιουδήποτε μεγέθους θα «γεμίσει» εντελώς τον κόλπο μιας γυναίκας, εκτός αν ο επιλεγμένος σύντροφός σας έχει ένα εξαιρετικά σπάνιο μήκος στητού πέους μικρότερο από 7 εκατοστά. Ο κόλπος έχει την αξιοσημείωτη ικανότητα επιμήκυνσης όταν κάτι εισάγεται αργά σε αυτόν και μπορεί να αναπτυχθεί κατά 200% κατά τη διάρκεια του σεξ.

 

Και για να σου λυθεί η απορία μετά τον φυσιολογικό τοκετό επιστρέφεις στο «μέγεθός σου»!  

Είναι τρομακτική η σκέψη ότι ένα ολόκληρο μωρό θα βγει από κει μέσα... Όμως, σε αντίθεση με τις ιστορίες τρόμου που μπορεί να σου έχουν πει, οι περισσότεροι κόλποι διατηρούν το φυσικό τους μέγεθος, το σχήμα και τον τόνο τους μετά τον τοκετό. Μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες, αλλά θα φτάσει εκεί, επιτρέποντας σε εσένα και τον σύντροφό σου να απολαύσετε το σεξ όπως κάνατε πριν. Θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης; Εξασκηθείτε ασκήσεις που γυμνάζουν την πύελο.

Καθαριότητα η μισή αρχοντιά… ή παστρικές δουλειές!

Σε αντίθεση με αυτό που ίσως έχεις σκεφτεί, το αιδοίο σας δεν χρειάζεται πολλή βοήθεια για να παραμείνει καθαρό. Ο κόλπος παράγει τις δικές του προστατευτικές ουσίες για να απαλλαγεί από ανεπιθύμητα υγρά και βακτήρια. Για την ακρίβεια, πολλά προϊόντα γυναικείας υγιεινής μπορούν στην πραγματικότητα να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, προκαλώντας ανισορροπία στο φυσικό pH του κόλπου σου και αυξάνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να αφήνεις τον κόλπο σου να αυτοκαθαριστεί.

 

Δεν είναι όλοι οι μύκητες επικίνδυνοι...

Οι μολύνσεις από μύκητες είναι στην πραγματικότητα απλώς μια υπερανάπτυξη οργανισμών που υπάρχουν ήδη στον κόλπο σας. Τείνουν να πολλαπλασιάζονται εκτός ελέγχου όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι χαμηλό, η διατροφή σου είναι κακή, παίρνεις αντιβιοτικά ή ακόμα όταν φοράς εσώρουχα νάιλον πολύ συχνά. Για να αποφύγεις την ανάπτυξη «κακών» μυκήτων, δοκίμασε να περιορίσεις την πρόσληψη ζάχαρης και λευκού ψωμιού (φυσικά ...) και δοκίμασε φοράς περισσότερο βαμβακερά εσώρουχα.

Με το μαλακό το Brazilian…

 Μπορεί να έχει γίνει της μόδας η «κομμωτική» - αλλά υπάρχει λόγος που η φύση δημιούργησε τις ηβικές τρίχες. Εκτός από το ότι ενεργούσε ως ένας μεγάλος δείκτης σεξουαλικής ωριμότητας σε πιο μπερδεμένους, σπηλαιώδεις χρόνους, οι χονδροειδείς τρίχες πιστεύεται ότι μειώνουν την εξωτερική τριβή κατά τη διάρκεια του σεξ, συλλέγουν εκκριμένες φερομόνες και προστατεύουν από κάθε είδους (αναμφισβήτητα πιο αντιαισθητικά) δερματικά προβλήματα, από λοιμώξεις και εξανθήματα ακμής. Ξανασκέψου το προτού κλείσεις το επόμενο ραντεβού αποτρίχωσης!

 

Boys and girls, girls and boys – όχι και τόσο διαφορετικοί τελικά

Μπορεί να φαίνονται αρκετά διαφορετικά τώρα, αλλά η κλειτορίδα και το πέος ξεκινούν τη ζωή από την ίδια ακριβώς δέσμη ιστών. Κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ εβδομάδων από τη σύλληψη στη μήτρα, η αδιαφοροποίητη γεννητική ομάδα κυττάρων - την οποία έχουν όλα τα έμβρυα - εξελίσσεται είτε σε κλειτορίδα είτε σε πέος ανάλογα με τις «οδηγίες» ορμόνης που λαμβάνει. Αυτό σημαίνει ότι η κλειτορίδα σχηματίζεται στην πραγματικότητα από τον ίδιο ιστό που θα είχε μορφωθεί στον άνω άξονα του πέους, εάν το έμβρυο έλαβε «αρσενικές» ορμόνες.

 

Το G-Spot «υπήρχε» ήδη από τη δεκαετία του 1940…

Τη δεκαετία του 1940, ο Δρ Ernest Gränfenberg - ο Γερμανός νονός της γυναικολογίας - εντόπισε την ερωτογενή ζώνη γνωστή ως G-Spot και ενημέρωσε τον υπόλοιπο κόσμο για το τι έκανε. Αλλά το πραγματικό όνομα G-Spot (στο οποίο το G σημαίνει Gränfenberg) δεν επινοήθηκε μέχρι το 1982 και η ακριβής του θέση δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι το 2008 από επιστήμονες στην Ιταλία. Μα γιατί μεσολάβησαν τόσα χρόνια, κύριοι επιστήμονες;

Δεν έχει κάθε γυναίκα G-Spot ...

Κι αφού το G-Spot «αποκαλύφθηκε» στην επιστημονική κοινότητα το 2008, ωστόσο με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια γυναίκες επίσης ανακάλυψαν ότι, δυστυχώς, δεν έχουν. Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που κατέχουν το σημείο αυτό –μια περιοχή περίπου 2 εκατοστά μέσα στο πάνω μέρος του κόλπου– έχουν σημαντικά παχύτερες περιοχές από αυτές που δεν το διαθέτουν. Οι εξετάσεις αίματος δείχνουν επίσης ότι οι τυχερές γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα χημικών ουσιών που συνδέονται με τη σεξουαλική λειτουργία.

... και σαν να μην έφτανε αυτό όλα τα G-Spots δεν κάνουν το ίδιο πράγμα!

Εάν είσαι ένας από τις τυχερές που έχουν προικιστεί με αυτόν τον περιζήτητο διακόπτη ευχαρίστησης, τότε μπορεί να σε ενδιαφέρει να μάθεις ότι ο τρόπος που αντιδρά στη διέγερση είναι εντελώς μοναδικός.

 

Και τώρα που λύσαμε τις απορίες για G-Spot, πες μας τι ξέρεις για το A-Spot;

Εάν δεν έχεις ξανακούσει για το A-Spot, βεβαιώσου ότι το γνωρίζεις: είναι το κλειδί για ισχυρότερους, καλύτερους, μακρύτερους οργασμούς και είναι το εισιτήριό σου για τον ερωτικό παράδεισο. Το Anterior Fornix Erogenous Zone –για να ξέρεις και τον τεχνικό όρο– είναι ένα τρυφερό κομμάτι ιστού που βρίσκεται στο τέλος του κόλπου σου και ακριβώς μπροστά από τον τράχηλο. Όταν συγχρονίζεται με την πίεση ή το χάδι, αντιδρά με οργασμικές συστολές και παράγει ένα λιπαντικό. Σε συνδυασμό με τη διέγερση G-Spot, ο νέος σου φίλος το A-Spot είναι ασυναγώνιστος στο… κρεβάτι.

Κι αν χρειάστηκες μια καραντίνα για να περάσεις περισσότερο χρόνο με το σώμα σου και τον εαυτό σου και να τα βρεις… με την ερωτική φύση σου, με ή χωρίς σύντροφο η ερωτική και σεξουαλική απόλαυση είναι στο χέρι σου… κυριολεκτικά και μεταφορικά…

Είμαστε στο 2020 κι η ζωή είναι εξακολουθεί να μικρή για να συνεχίζεις να χάνεις οργασμούς χωρίς λόγο!