Αυτή τη φορά να πας για πρωινό τρέξιμο στα αλήθεια


Το τέλος των διακοπών δε σηματοδοτεί μόνο το πέρασμα στη ρουτίνα της δουλειάς, στα νεύρα μπροστά στο 10' κόκκινο φανάρι και το ξεφλούδισμα στους ώμους.

Το καλοκαίρι, μας αποχαιρετά και δίνει τη σκυτάλη σε εμάς. Ό,τι μαγικό είχε να μας δώσει,το έδωσε.Τώρα, είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τους θησαυρούς που βρήκαμε και να κινήσουμε για νέα λιμάνια.

Θα έχεις σίγουρα βαρεθεί, κάθε φορά που η χρονιά ετοιμάζεται να φτάσει το τέλος της, να αναπολείς πράγματα που τελικά δεν έκανες. Αυτή τη φορά, όμως, και μετά από μία τόσο ζόρικη περίοδο ίσως τα κίνητρά σου έχουν δυναμώσει και δεν το ξέρεις.

Φέτος, ορκίσου ότι θα πας εκείνο το πρωινό τρέξιμο που σου είχες υποσχεθεί τόσους μήνες και δεν θα αμελήσεις ποτέ ξανά το ραντεβού με τον ψυχολόγο σου.

Ορκίσου, όμως, και για τα παρακάτω...

1. Να κοιμάμαι καλύτερα

 

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Όρκος που πρέπει να δίνεις από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου. Επειδή, όμως, οι ανάγκες σου όπως θα έχεις καταλάβει είναι μεγαλύτερες και ο οργανισμός σου ζητάει τη διπλάσια ενέργεια πλέον για να ανταπεξέλθει, κάν' του τη χάρη.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να μη δεις όλα τα επεισόδια της νέας σειράς στο Netflix τη νύχτα, κι αύριο μέρα ξημερώνει.

2. Να τρέφομαι σωστότερα

 

Ιδανικά, να τρέφεσαι σωστά. Η καραντίνα ήρθε για να δώσει ακόμη περισσότερες αποδείξεις στον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μπέργκερ, πίτσα και πίτες.

Κι όμως, όλα είναι μια ιδέα. Το ίδιο και η εμμονή με συγκεκριμένες (εντελώς άχρηστες, μη το πεις παραέξω) τροφές.

Ξέρεις τί πρέπει να αποχωριστείς φέτος ή έστω να βλέπεις με αραιά και πού...

3. Πρωινό τρέξιμο. Όχι, δεν είναι εφιάλτης 

 

Ακούγεται επονείδιστο, απεχθές και μη βιώσιμο (Πού 'σαι Ζωή; Μας λείπεις). Όμως, δεν είναι.

Αν το πάρεις απόφαση, βάλεις τα αγαπημένα σου sneakers και φτιάξεις κι ένα ωραίο playlist, έχεις ήδη ενδώσει...

4. Παράτα τα φίλτρα στο Instagram, έξω είναι η ζωή

 

Τα social media τρώνε χρόνο. Τρώνε χρόνο από τις βόλτες σου, από τις ώρες που δικαιούσαι να είσαι αραλίκι στο σπίτι, τρώνε χρόνο από εσένα!

Δοκίμασε τις αντοχές σου και κατέβασε διακόπτες για λίγο διάστημα από το Instagram, θα δεις άλλα τόσα καινούρια πράγματα που εκεί μέσα δεν θα τα βρεις ποτέ. Και αυτά είναι στιγμές!

5. Ταξίδεψε (λέμε τώρα)

 

Ναι, ο covid έχει ανατρέψει πολλά μέχρι στιγμής ή πιο σωστά έχει αναβάλλει. Ήρθε για να μείνει, όμως, οπότε δε λέει να ακυρώνεις τα πάντα για χάρη του.

Πάρε τα μέτρα σου και χτίσε διαβατήριο...

6. Τόλμα

Στείλε το βιογραφικό που ανέβαλες, βγες εκείνο το ραντεβού που συνέχεια αποφεύγεις λόγω πλασματικών (και μόνο) ανασφαλειών, επανόρθωσε τις σχέσεις που στράβωσαν και κυρίως ανοίξου.

Όλα είναι μπροστά σου...