#μενουμεσπιτι 


Λόγω των εξελίξεων, ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι έχει αυξηθεί σημαντικά. Από την μια πλευρά αυτό βολεύει αρκετούς από εμάς που εργαζόμασταν ώρες ατελείωτες έξω από το σπίτι, αφού επιτέλους θα ξεκουραστούμε και θα ανακτήσουμε δυνάμεις. Απο την άλλη όμως, υπάρχουν και εκείνοι που ζούσαν μια φυσιολογική ζωή με φυσιολογικά ωράρια και χαιρόντουσαν και πριν το σπιτάκι τους. Τώρα όμως και οι μεν και οι δε, πρέπει να μείνουμε σπίτια μας για να είμαστε ασφαλείς και να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την υγεία την δική μας αλλά και των αγαπημένων μας προσώπων.

Σίγουρα οι μέρες φαίνονται ατελείωτες στο σπίτι και δεν είναι λίγες οι στιγμές που έπιασες τον εαυτό σου να βαριέται. Άλλωστε πόσες σειρές, ταινίες και βιβλία θα διαβάσεις όλες αυτές τις ώρες για να σκοτώσεις τον χρόνο σου; Πράγματι πολλές! Όμως ρίξε μια ματιά και στις παρακάτω ιδέες που θα σε βοηθήσουν να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου στο σπίτι, γεμίζοντας τα διαλείμματα απο σειρά σε ταινία και ξανά το ίδιο.

1.Αναζήτησε κάποιο online σεμινάριο που σε ενδιαφέρει. Έπαθα πλάκα με το πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις από τον καναπέ του σπιτιού σου, παίρνοντας και πιστοποίηση παρακολούθησης των μαθημάτων ή σεμιναρίων. Υπάρχουν άπειρα πράγματα τα όποια σε περιμένουν να γίνεις expert πάνω σε αυτά. Δες τι σου τραβάει το ενδιαφέρον και δοκίμασε το είτε με κάποιο κόστος ή εντελώς δωρεάν. Τα online σεμινάρια sushi πως σου ακούγονται;

2.Ξεφορτώσου πράγματα που δεν χρειάζεσαι. Ίσως μέχρι τώρα να ήταν η πιο αναβλητική δουλειά που είχες να κάνεις ποτέ, με αποτέλεσμα ντουλάπες, ντουλαπάκια, συρτάρια να ξεχειλίζουν από πράγματα που σου είναι παντελώς άχρηστα. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα με τα ρούχα και τα παπούτσια. Σίγουρα υπάρχουν τόσα που δεν φοράςπλέον. Αύριο πιάσε το πατάρι, την αποθήκη και τις βιβλιοθήκες και πάει λέγοντας.

3. Επιδόσου στην μαγειρική. Σίγουρα υπάρχουν συνταγές που θα ήθελες πάντα να δοκιμάσεις ή που σε δυσκολεύουν. Ήρθε η στιγμή να το κάνεις και να τις απολαύσεις μαζί με τους αγαπημένους σου στο σπίτι. Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις να ακολουθήσεις και μια συγκεκριμένη διατροφή που απαιτούσενα φτιάχνεις γεύματα που δεν προλάβαινες λόγω έλλειψης χρόνου.

4.Φτιάξε διακοσμητικές χειροτεχνίες για το σπίτι. Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις διάφορα αντικείμενα για το σπίτι, την βεράντα, τον κήπο που θα αντικαταστήσει άλλα που είχες βαρεθεί. Φαντασία θέλει μόνο και καλή διάθεση.