Πώς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Θωράκισε όσο μπορείς τον οργανισμό σου

Κείμενο: Platform news

deree-trafficdriver_blue_logo1

Κάθε χρόνο οι εποχικές γρίπες είναι ένας μικρούλης εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες... Σου συστήνουμε ψυχραιμία και σου έχουμε μερικές απλές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν για να έχεις  ένα πιο γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Θέμα διατροφής

Ο οργανισμός σου είναι σε τέλεια λειτουργία μόνο όταν λαμβάνει καθημερινά ένα σωστό συνδυασμό βιταμινών και αντιοξειδωτικών τροφών. Οι τροφές σε λαχανικά και φρούτα που περιέχουν A, C, E  και φoλικό οξύ, πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο σου.

 

Τροφές που βοηθούν:

Καρότα

Πορτοκάλια

Μπρόκολο

Ζεστή κοτόσουπα με λαχανικά

Τσίλι

Tσάι ιβίσκου

Tσάι βουνού

Τζίντζερ

Αμύγδαλα

Πες όχι στο στρες

Μπορεί να σου ακούγεται κάπως κι όμως η υγεία σου και η άμυνα του οργανισμού σου μειώνεται όταν τα επίπεδα στρες είναι υψηλά. Με απλά λόγια το στρες μειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και οι πιθανότητες να νοσήσεις είναι περισσότερες.

 

Iδρωσε λίγο, κάνει καλό

Θα αποβάλλεις τις τοξίνες, ενώ θα βοηθήσεις τα κύτταρά σου να έχουν οξυγόνο και ο μεταβολισμός θα δουλέψει καλύτερα. Επειδή είναι χειμώνας, μια ήπια δραστηριότητα εσωτερικού χώρου, όπως γιόγκα ή πιλάτες, είναι ιδανικές επιλογές.

Να κοιμάσαι καλά

'Αφησε για λίγο τα ξενύχτια και την κατανάλωση αλκόολ και πέσε για ύπνο νωρίς. Ο οκτάωρος ύπνος είναι η βασικότερη προυπόθεση για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Να προσέχεις την υγιεινή σου

Πλένε σχολαστικά τα χέρια σου αρκετές φορές μέσα στη μέρα και κάνε μόλις γυρίζεις ένα καλό ντους σε υδρατμούς.

Τέλος, εάν νιώσεις έντονα συμπτώματα, μην τα πεις σε φίλους αλλά πήγαινε σε γιατρό παθολόγο να σε συμβουλέψει.