5 επιστημονικοί λόγοι για περισσότερα φιλιά. Φιληθείτε, κάνει καλό...


Και σε ποιον δεν αρέσουν τα φιλιά; Είτε είναι παθιασμένα, είτε τρυφερά, είτε παιχνιδιάρικα και χαριτωμένα μας ανεβάζουν την λίμπιντο,την αυτοπεποίθηση αλλά και τη διάθεση. Ξέρεις όμως τους πραγματικούς βιολογικούς λόγους που τα φιλιά κάνουν τόσο καλό;

1. Μας κρατάνε νέες/ους. Όταν φιλάμε κάποιον/α χρησιμοποιούμε πάνω από 30 μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η χαλάρωση του δέρματος μας και οι ρυτίδες! Επιπλέον, αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και η ροή του αίματος στο πρόσωπό μας, κάνοντάς μας να φαινόμαστε ευτυχισμένες ακόμη και χωρίς ρουζ!

2. Μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης και αυξάνουν τα επίπεδα των ενδορφινών. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη, η οποία παράγεται όταν βρισκόμαστε υπό πίεση. Με ένα ή και περισσότερα φιλιά μπορούμε να μειώσουμε τα επίπεδα της, και να αυξήσουμε τα επίπεδα ενδορφίνης, η οποία μας χαρίζει ένα αίσθημα ευδαιμονίας!

3. Μας βοηθάνε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μία μελέτη της Ιατρικής, έδειξε ότι τα φιλιά μπορούν να καταπολεμήσουν τον κυτταρομεγαλοϊό (Cytomegalovirus) έναν ιό που προκαλεί γενετικές ανωμαλίες στα παιδιά.

4. Κρατάνε τα δόντια μας καθαρά. Αποφεύγουμε την τερηδόνα, κρατάν το σμάλτο των δοντιών λαμπερό, και διώχνουμε τα βακτήρια.