Kαι ναι, πιάνουν… 


Tο πώς περνάμε το βράδυ μας και τι κάνουμε λίγο πριν κοιμηθούμε, επηρεάζει πάρα πολύ το πώς θα ξυπνήσουμε, αλλά και το πώς θα πάει όλη η επόμενή μας ημέρα.

Αφιέρωσε λοιπόν κάθε βράδυ λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, σε χαλαρώνουν και θα σε βάλουν σε mood ύπνου με ένα μεγάλο ήρεμο χαμόγελο.

Μπες στο μπάνιο: για να ξεπλύνεις το άγχος και την ένταση της ημέρας. Το χλιαρό νερό χαλαρώνει τους μυς και θα πας προς το κρεβάτι σου πιο ανάλαφρη και ευεργετημένη.

Κάνε ένα home spa: βάλε τις μάσκες σου, άναψε τα αρωματικά κεριά σου, βάλε κομπρέσες με φλούδες από αγγούρι για να ξεκουράσεις τα μάτια σου και απόλαυσε το τέλος της ημέρας μοναδικά!

aslepena.jpg

 

 

Κάνε μασάζ στον εαυτό σου: να μια σούπερ χαλαρωτική ιδέα, αν είσαι μόνη στο σπίτι και δεν υπάρχει κάποιος να σου κάνει μασάζ. Ξάπλωσε στο κρεβάτι και ξεκίνησε να κάνεις με ένα ωραίο ελαφρύ λαδάκι, μασάζ στα χέρια, στα πόδια σου, στον αυχένα, στο κεφάλι και στο σημείο πίσω από τα αυτιά. Σε πέντε λεπτά θα σε έχει πάρει ο ύπνος!

Βάλε χαλαρωτική μουσική ύπνου: άφησε τα μάτια σου να ξεκουραστούν και λειτούργησε με τα αυτιά σου.

Αποσυνδέσου: το μπλε φως που εκπέμουν οι ταμπλέτες, οι τηλεοράσεις και τα κινητά, εμποδίζουν τον εγκέφαλο να μπει σε mood ύπνου. Κλείσ᾽ τα όλα, μισή ώρα πριν κοιμηθείς, για να επιτρέψεις στο σώμα και στο πνεύμα σου να οδηγηθούν εν ηρεμία σε κατάσταση ύπνου.

Διάβασε ένα βιβλίο: πολύ καλύτερη λύση από το να δεις τηλεόραση.

Ασχολήσου λίγο με τον σκύλο ή την γάτα σου: δεν υπάρχει πιο χαλαρωτική βραδινή παρέα …

Εξασφάλισε 7 με 9 ώρες ύπνου: μόνο έτσι ξεκουράζεται και φορτώνει τις μπαταρίες του ένας ενήλικας. Και κυρίως προσπάθησε να πηγαίνεις για ύπνο την ίδια σχεδόν ώρα κάθε μέρα.

Περπάτησε: αν καταφέρεις να περπατήσεις έστω για 20 λεπτά, ή μισή ώρα, θα δεις οτι θα κοιμηθείς πολύ καλύτερα.

Κράτησε το δωμάτιο τακτοποιημένο: αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, αλλά πρέπει να τα καταφέρεις, γιατί o τακτοποιημένος χώρος σε ηρεμεί.

Άλλαξε την βραδινή διατροφή σου: όχι λιπαρά και πίτσες το βράδυ, γιατί δεν χωνεύονται εύκολα. Ένα γιαουρτάκι με ξηρούς καρπούς είναι ότι καλύτερο.

Κάνε στρέτσινγκ: οι διατάσεις και οι πόζες της yoga, θα σε οδηγήσουν ευκολότερα στο μονοπάτι του ύπνου.

aslepdio.jpg

 

Ανάπνευσε: το πιο σημαντικό πράγμα, αυτό που μας κρατάει στη ζωή και ξεχνάμε να το κάνουμε συνειδητά. Κάτσε σε στάση λωτού σε μια πολυθρόνα ή στο κρεβάτι και ανάπνευσε από την μύτη. Κράτα για λίγο τον αέρα και μετά βγάλ’ τον από το στόμα με δύναμη. Κάντο 3 με 4 φορές και θα δεις, ο Μορφέας θα σε επισκεφτεί πριν καν το καταλάβεις...

Πηγή: Allyou.gr/Νανά Χατζή