Λέμε ίσως… 


Αν αυτά που θα διαβάσεις σχεδόν φωτογραφίζουν την σχέση σου, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την πιθανότητα να απομακρυνθείς…

Μήπως νιώθεις συνἐχεια πιεσμένη και ότι συνέχεια συμβιβάζεσαι: Και βέβαια κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις αποτελούν βασικό συστατικό μιας επιτυχημένης σχέσης. Όμως αν νιώθεις ότι τα περισσότερα πράγματα που πραγματικά θέλεις στη ζωή σου αναγκάζεσαι να μην τα κάνεις, ή να τα ξεχάσεις, επειδή σε πιέζει εκείνος, είναι φυσικό κάποια στιγμή να σκάσεις…

 

Έχετε διαφορετικές επιθυμίες: αν συγχρόνως έχετε διαφορετικούς στόχους και ενδιαφέροντα, είναι αρκετά δύσκολο να πορευτείτε μαζί.

Δεν συμφωνείτε στα περισσότερα σημαντικά θέματα: λογικό είναι οι τόσες πολλές διαφωνίες να δημιουργούν εντάσεις.

Αν σε υποτιμά, ή τον υποτιμάς: Οι ειδικοί ψυχολόγοι σε θέματα σχέσεων, αναφέρουν ότι όταν ο ένας από τους δύο υποτιμάει, ή θεωρεί κατώτερο τον άλλον, δεν είναι πολύ εύκολη η συνέχεια..

Είστε πολύ ανταγωνιστικοί μεταξύ σας: βεβαίως και θα τσακωθείτε. Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται. Αλλά αν σε μια σχέση κυριαρχεί η ένταση και κυρίως η κριτική (τότε που μου είπες αυτό, η μαμά σου που είναι έτσι, η αδελφή σου που είναι αλλιώς, εγώ έχω δίκιο), η φαγωμάρα και το στρες θα εξοντώσουν το ζευγάρι.

Για να λειτουργήσει μια σχέση πρέπει να υπάρχει αγάπη, αμοιβαία διάθεση για να ξεπεραστεί η ένταση, συμπαράσταση και κυρίως να κάνουμε focus στο να είμαστε ήρεμοι και ευτυχισμένοι.

Πηγή: Allyou.gr/Νανά Χατζή