Το savoir vivre του χωρισμού

Πριν και μετά… 

Κείμενο: Platform news

Όταν είμαστε σχεδόν αποφασισμένες ότι η σχέση αυτή δεν μας ταιριάζει άλλο, δύο είναι τα δύσκολα βήματα: να το ανακοινώσουμε στον σύντροφό μας και να αντέξουμε τις σκηνές που θα ακολουθήσουν.

Για να γίνει όλη αυτή η σκληρή διαδικασία ελαφρώς πιο ανθρώπινη, καλό είναι να κρατήσεις μια στάση που δεν θα προσβάλλει τον άλλον, ούτε κι εσένα, σε κάθε στάδιό της.

 

Πριν τον χωρισμό

Δεν είναι σωστό να κάνεις κινήσεις που δείχνουν ότι θέλεις να συνεχίσεις και μάλιστα σοβαρά μαζί του: για παράδειγμα το να γνωρίσεις την μαμά του, ή να πας για  εξωσωματική μαζί του, δεν είναι ηθικό. Μην γελάς καθόλου. Το έχουμε δει κι αυτό…

Μην κόψεις ξαφνικά: το να εξαφανιστείς από προσώπου γης, ενώ βγαίνατε κάθε μέρα, επίσης δεν είναι σωστό.

 

Την ώρα εκείνη

Ακόμη κι αν βγήκατε μόλις δύο ραντεβού, μην εκφράσεις την επιθυμία σου για διακοπή, μέσω Whatsappp, Messenger, ή Viber. Κάλεσέ το το παλικάρι για ένα καφέ και αντιμετώπισέ το. Είναι πολύ πιο αξιοπρεπές.

Μην του πεις να μείνετε φίλοι: είναι σαν να τον κοροϊδεύεις. Θέλει δύναμη να μην χρυσώνεις το χάπι και αν είσαι ειλικρινής μαζί του θα την βρεις.

Μην του δίνεις ελπίδες: τον να του πεις να χωρίσετε και το ίδιο βράδυ να κοιμηθείς σπίτι του, τρία πράγματα δείχνει. Δεν έχετε την δύναμη να το κάνετε, δεν είστε ακόμη έτοιμοι να χωρίσετε, το κάνεις επειδή τον λυπάσαι…

 

Μετά

Μην τον θάβεις σε φίλους και γνωστούς: ότι κι αν σου έχει κάνει, το πιο σωστό είναι να μην τον κατηγορείς δεξιά και αριστερά.

Τίμησε την απόφασή σου: μην του στέλνεις μήνυμα να δεις τι κάνει, γιατί τον ξεσηκώνεις. Το σωστό είναι να απομακρυνθείς εντελώς και να αφήσεις τον χρόνο να κάνει την δουλειά του…

Foto: The break up, movie

Πηγή: Allyou.gr/Νανά Χατζή