7 πράγματα που πρέπει να βγάλεις αμέσως από το μπάνιο σου

Ώρα να κάνεις ξεκαθάρισμα και να διώξεις από το μπάνιο όλα εκείνα που δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί.
Κείμενο: Μαριέτα Χριστοπούλου

Ώρα να κάνεις ξεκαθάρισμα και να διώξεις από το μπάνιο όλα εκείνα που δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί.

Το μπάνιο είναι ένα σημείο του σπιτιού, που αν και είναι από τα πιο προσωπικά, δε συνηθίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Συνήθως στα ντουλάπια του, βρίσκουμε ένα σωρό πράγματα που δε θα έπρεπε να είναι εκεί. Όμως, μάλλον πρέπει να σκεφτούμε τα πράγματα αλλιώς.

Καθώς στο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού μας, η υγρασία και οι διαρκείς εναλλαγές θερμοκρασίας κυριαρχούν, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικές και συγκεκριμένα σιγά σιγά να αρχίσουμε να το αδειάζουμε. Ας κάνουμε την αρχή με τα παρακάτω 7 πράγματα...

1. Φάρμακα
Μπορεί να υπάρχουν αυτά τα ντουλαπάκια που μοιάζουν ιδανικά για αποθήκευση φαρμάκων, όμως σκέψου το λίγο. Σε κανένα χαρτί οδηγιών δεν αναγράφεται "να φυλάσσεται σε μέρος με υγρασία".

2. Κοσμήματα
Η υγρασία δεν κάνει καλό ούτε στα κοσμήματα σου. Θέλουν δροσερό και ξηρό μέρος για να μην αρχίσουν να σκουριάζουν.

3. Make-up 
Για τους ίδιους λόγους, απόφυγε να έχεις make - up στο μπάνιο σου. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας πιθανότητα θα χαλάσουν την υφή του.

4. Άρωμα
Ο λόγος που δε μυρίζεις όμορφα όλη μέρα, μπορεί να κρύβεται στο μέρος που αποθηκεύεις το άρωμα σου. Ναι, ναι, ειδικά αν αυτό το μέρος βρίσκεται στο μπάνιο.

5. Ηλεκτρονικές συσκευές
Αν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η συσκευή που έχεις στο μπάνιο σου είναι αδιάβροχη, βγάλ' τη γρήγορα, αρχικά για να είσαι ασφαλής.

6. Εξτρά ξυραφάκια
Ιδανικά κανένα ξυραφάκι δεν πρέπει να είναι στο μπάνιο σου, γιατί πολύ απλά η υγρασία τρυπώνει στις λεπίδες και ευνοεί τα μικρόβια. Αν ωστόσο το βρίσκεις παράλογο, τουλάχιστον προσπάθησε να μην έχεις όλο το πακετάκι με τα ξυραφάκια στο μπάνιο. Αν μη τι άλλο ρισκάρεις να σκουριάσουν πριν καν τα χρησιμοποιήσεις.

7. Μανό
Τα μανό υποτίθεται ότι μπορούν να διαρκέσουν περίπου 2 χρόνια, αλλά το μπάνιο μπορεί να τα πεθάνει νωρίτερα, λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων θερμοκρασίας.