Είναι τόσο απλό να τις αλλάξεις και να είσαι πιο φιλική προς τον πλανήτη που κατοικείς.


Δε θέλεις να σου τα πω πολύ αναλυτικά, το ξέρω. Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, αλλά για αρχή θα σου πω τρία, σπιτικά. Μικρές, φαινομενικά αθώες συνήθειες που όμως είναι ενεργοβόρες και βλάπτουν το περιβάλλον. 

Υγρό σαπούνι 

Φυσικά και είναι ευκολία να πλένεις τα χέρια σου με υγρό σαπούνι, όμως να... ίσως άλλαζες γνώμη, αν μάθαινες ότι τα υγρά σαπούνια χρειάζονται 5 φορές περισσότερη ενεργεια για να παραχθούν συγκριτικά με τα απλά σαπούνια! Κι αν θες κι άλλο επιχείρημα, έρευνα έχει διαπιστώσει ότι χρειαζόμαστε 7 φορές περισσότερο υγρό σαπούνι απ' ότι το κλασικό για να πλύνουμε τα χέρια μας. 

Πλαστικό, πλαστικό, πλαστικό

Φυσικά και δε μπορείς να πετάς τα σκουπίδια αλλιώς. Θες πλαστική σακούλα, εντάξει. Όμως, για πες... θες αλήθεια πλαστικά τάπερ μιας χρήσης; Θες όντως πλαστικά σακουλάκια; Δεν είναι εξίσου βολικά τα lunchbox; Σίγουρα μπορείς να περιορίσεις το πλαστικό στο σπίτι σου. Ξεκίνα από την κουζίνα και εστίασε σε ανακυκλώσιμα υλικά!

Τηλεόραση ανοιχτή

Καλό το νανούρισμα με την τηλεόραση αλλά δεν είναι και πολύ σωστό απέναντι στο περιβάλλον. Σπατάλη ενέργειας γαρ! Βάλε χρονοδιακόπτη 1-2 ώρες μετά την ώρα που υπολογίζεις ότι θα σε πάρει ο ύπνος, για να είμαστε εμείς, εσύ  και ο πλανήτης, ευχαριστημένοι.