To καλοκαίρι αγαπά τις σχέσεις


1. Το λέει και ο ποιητής (Ντυ Μπόουζ Χέιγουρντ, σε μουσική Τζορτζ Γκέρσουιν) Summertime and the livin’ is easy : Όλα είναι ευκολότερα το καλοκαίρι. Η διάθεση ανεβαίνει, οι ορμόνες κοχλάζουν, όλοι γινόμαστε πιο ανοιχτοί, πιο εκδηλωτικοί. Οι άνθρωποι πλησιάζουν πιο εύκολα ο ένας τον άλλον. Ακόμη και μια απλή βόλτα δίπλα στη θάλασσα, ή ένα ηλιοβασίλεμα πάνω στην άμμο, αποτελούν το πιο ρομαντικό σκηνικό για ραντεβού.

2. Είμαστε συνέχεια έξω. Αυτόματα γνωρίζουμε πιο εύκολα καινούργιους πιθανούς συντρόφους, έχουμε περισσότερη διάθεση να ζευγαρώσουμε, να κάνουμε σχέση, να ερωτευτούμε.

sumin.jpg

3. Έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση: λίγο τα μπάνια, λίγο ο ήλιος και η θάλασσα που σου έχουν σμιλέψει το κορμί, λίγο η κοιλιά που ξεφουσκώνει… Για ένα περίεργο λόγο το καλοκαίρι, όλοι μοιάζουμε ωραιότεροι και νιώθουμε ομορφότεροι.

4. Το sex είναι πιο καυτό: κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμη. Την ευεργετική αυτή εργασία την κάνει η έκθεσή μας στον ήλιο, που πυροδοτεί την σεροτονίνη, την ορμόνη που με την σειρά της πυροδοτεί την διάθεσή μας για σεξ.

5. Δεν έχεις τύψεις που φλερτάρεις: το πιο καλοκαιρινό σπορ, το φλερτ, δίνει και παίρνει, χωρίς να σε προβληματίζει προς τα πού θα πάει. Κι᾽όταν δεν έχεις άγχος, συνήθως πηγαίνουν όλα πολύ καλύτερα…