Γιατί τόσο μένος πια για τα κλιματιστικά; 

Δεν ζεις χωρίς αυτά όταν πιάνουν οι ζέστες.

Κείμενο: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μπορεί ακόμα οι θερμοκρασίες να μην είναι τόσο υψηλές, αλλά όλοι μας έχουμε μπει στον πειρασμό κάποια μεσημέρια να το ανάψουμε το κλιματιστικό.

Μια σκέψη όμως υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας: Μήπως η χρήση του, όσο αναγκαία κι αν είναι, απειλεί την υγεία μας;

Οπωσδήποτε πρέπει να δώσεις έμφαση στο θέμα εάν πάσχεις από αλλεργίες ή υποφέρεις από ρινίτιδες, ωτίτιδες ή ιγμορίτιδες.

- Για να μην παραλογιζόμαστε, δεν κινδυνεύουμε από τα κλιματιστικά αλλά από την κακή χρήση και την αμέλεια στην συντήρησή τους.
Όταν ένα κλιματιστικό δεν καθαρίζεται, μαζεύει μικρόβια, μούχλα και ακάρεα που ναι, είναι απειλητικά για την υγεία μας.

Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το κλιματιστικό του σπιτιού αλλά και για αυτό που υπάρχει στον χώρο εργασίας σου.

- Όταν το κλιματιστικό ρυθμίζεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα και ερεθισμό των ματιών σου, με αυξημένες τις πιθανότητες επιπεφυκίτιδας ή βλεφαρίτιδας.

Επίσης, οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν συσπάσεις των μυών της πλάτης, του αυχένα και του προσώπου, για αυτό πολλές φορές πονάς στη μέση και υποφέρεις από τον αυχένα σου.

Επιπλέον, αυξάνουν τον κίνδυνο λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού και έτσι σε πονάει ο λαιμός σου και κρυολογείς μέσα στο καλοκαίρι.

Και γιατί να το ρισκάρεις και να μην φωνάξεις απλά τον ειδικό για μια καλή συντήρηση; Άσε που αυτή την εποχή θα τον πετύχεις και πιο εύκολα!