Τσέκαρε αν πιάνεις τα στατιστικά


Θυμάμαι λίγα χρόνια μετά τον γάμο μου μια φίλη να με ρωτάει άναυδη: Δηλαδή; Δεν κάνετε σεξ κάθε μέρα;

Η αρνητική μου απάντηση νομίζω ότι τη συγκλόνισε. Η ίδια έμενε με τη μαμά της, έκανε περισταστικές σχέσεις και μάλλον πίστευε ότι εάν έχεις τον σύντροφό σου στο σπίτι το πλέον λογικό είναι να κάνεις σεξ κάθε μέρα, γιατί όχι;

Αυτό που κατάλαβα με τα χρόνια είναι πως όταν ακούς κάποιον να μιλάει πολύ για σεξ και για το πόσο τακτικά το κάνει, κράτα και μικρό καλάθι. Προφανώς και συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Σεξουαλική στέρηση που δεν θέλει να αποδεχτεί.

Στα δικά μας τώρα, το ιδανικό είναι να κάνεις σεξ όποτε σου έρθει κέφι. Δεν θα βάλεις δηλαδή και χρονοδιάγραμμα. Μία φορά την ημέρα ή την εβδομάδα. Μπορεί να υπάρξουν χρονικές περίοδοι πολύ καυτές, μπορεί όμως και πολύ παγωμένες. Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. 

Σύμφωνα με τις στατιστικές, εάν είσαι 18-29 ετών θα πρέπει να το κάνεις 112 φορές τον χρόνο, ενώ μεγαλώνοντας αυτές οι φορές μειώνονται αισθητά. Εσύ τις ξεπερνάς ή ούτε με το κυάλι; 

Δικό σου θέμα, πραγματικά. Και άσε τι κάνουν οι άλλοι στο κρεβάτι τους. Σημασία έχει να νιώθεις καλά εσύ με τον σύντροφό σου.