Αδυνάτισμα και νερό με λεμόνι: η επιστήμη απαντά


Είναι το ρόφημα που είτε λατρεύεις και το εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια είτε δε θες να ακούς καν το όνομα σου. Μερικές/οι από εσάς, σίγουρα το λατρεύετε και δεν αφήνετε πρωινό να περάσει χωρίς ένα ποτήρι γεμάτο με νερό και λεμόνι.

Αν ακολουθείς τις food bloggers, θα έχεις ακούσει τουλάχιστον 10, 20, 30 (μη πω και παραπάνω) φορές, ότι είναι το απόλυτο must για ευεξία, well – being και αδυνάτισμα, καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό με ταχύτητα φωτός.

Μήπως, όμως, να ακούσεις και τη φωνή της επιστήμης;

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (την οποία υπογράφουν πάνω από 100 διατροφολόγοι) έδειξε ότι τελικά δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από ένα απλό ποτήρι με νερό. Κοινώς, είτε στύψεις το λεμόνι μέσα στο ποτήρι είτε απλά το γεμίσεις με νερό, το «σώμα» σου και ο μεταβολισμός σου θα «ξυπνήσει» με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό.

Και, αν ακόμα δεν μπορείς να το πιστέψεις, οι ειδικοί απαντούν και στο «φλέγον» ερώτημα: «αν πίνω νερό με λεμόνι το πρωί θα αδυνατίσω γρηγορότερα»;

«Μόνο, εάν το νερό με λεμόνι αντικαθιστά ένα ρόφημα με περισσότερες θερμίδες, όπως για παράδειγμα το γλυκό καφέ» απαντούν.

Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε.