8 εύκολοι τρόποι για να βγεις από την «μαυρίλα»


Ναι, είχες άσχημη ημέρα σήμερα. Things happen. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι «κακές ημέρες». Όλοι και όλες έχουμε τέτοιες ημέρες. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Μπορεί να είχες άσχημη μέρα στην σχολή, να τσακώθηκες με ένα φίλο, να χάλασε η καφετιέρα σου, να έχασες το λεωφορείο, να γλίστρησες σε μια φλούδα μπανάνας στον δρόμο…. κ.ο.κ. Είναι καμιά φορά, αυτά τα μικρά πράγματα που σε απογοητεύουν και που χαλάνε τη… ζαχαρένια σου.

Πώς το ξεπερνάς αυτό όμως; Πώς αποβάλλεις την αρνητική ενέργεια πριν προλάβει να χαλάσει όλη σου την ημέρα ολωσδιόλου; Παρακάτω σου προτείνουμε μερικούς εύκολους τρόπους που μέσα σε λίγα λεπτά μόλις, θα σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση και θα σου φτιάξουν τελικά την διάθεση!

Και μη ξεχνάς! Είναι τα μικρά πράγματα στην ζωή που μας φτιάχνουν την διάθεση…

Χαμογέλα. Ναι, μελό αλλά λειτουργεί. Η πράξη του να χαμογελάς μπορεί να καλυτερέψει αμέσως την διάθεσή σου.

Χοροπήδα. Ναι, ακούγεται παράξενο αλλά άκουσε μας πρώτα. Η κίνηση αυτή λειτουργεί ακριβώς όπως όταν κάνεις και γυμναστική. Οι ενδορφίνες «βαράνε κόκκινο» με αποτέλεσμα να φτιάχνει η διάθεση!

Μύρισε. Ωραίες μυρωδιές, όχι τα σκουπίδια του απέναντι! Μυρίζοντας για π.χ. αιθέρια έλαια όπως έλαιο λεβάντας (μειώνει το στρες) ή έλαιο πορτοκαλιού, δεντρολίβανου κτλ. η διάθεσή σου θα βελτιωθεί αμέσως.

Μάσησε τσίχλα. Η επαναλαμβανόμενη πράξη του μασίματος μιας τσίχλας σε χαλαρώνει και μειώνει το στρες.

Αγόρασε λουλούδια. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα λουλούδια δίνουν boost στην διάθεση και μας κάνουν πιο παραγωγικούς.

Φάε σοκολάτα. Πέρα από το γεγονός ότι είναι πεντανόστιμη, η κατανάλωση σοκολάτας μας κάνει πιο χαρούμενους.

Μίλα με ένα φίλο. Η επαφή με αγαπημένα πρόσωπα, μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς και πιο χαρούμενοι.

Πες «ναι» στο πράσινο. Ψυχολόγοι συχνά συνδέουν το πράσινο με την χαρά και ότι η όψη του μας κάνει πιο χαρούμενους. Φόρεσε ένα πράσινο φούτερ, ένα πράσινο καπέλο, δες φωτογραφίες φυτών και το «σύστημα» σου θα ηρεμήσει αμέσως!

Φωτό: Wyron A / Unsplash