Στόχοι που μπορείς να επιτύχεις


Υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά από το να ονειρευόμαστε για πράγματα που θέλουμε να καταφέρουμε στην ζωή μας, από το να πετυχαίνουμε τελικά αυτούς τους στόχους.

Πολλές φορές, θέτουμε τόσο υψηλούς στόχους για την ζωή, μέχρι και την καθημερινότητά μας, οι οποίοι είναι τόσο «άφταστοι» ώστε τελικά να αποτυγχάνουμε στην προσπάθειά μας να τους φτάσουμε, και να απογοητευόμαστε.

Με αφορμή την νέα χρονιά που πλησιάζει επικίνδυνα οι αποφάσεις της νέας χρονιάς (aka New Year’s Resolutions) πέφτουν «βροχή». Το τι σκέφτεσαι, ότι θέλεις να κάνεις για την νέα χρονιά λοιπόν, σίγουρα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου. Παρόλα αυτά, εμείς προτείνουμε να ενδώσεις σε μια πιο «αντίστροφη ψυχολογία». Αντί να «φορτώσεις» τον εαυτό σου με υποχρεώσεις και «θέλω» που ίσως να είναι πιο δύσκολα να επιτύχεις, ίσως καλύτερα να δώσεις στον εαυτό σου ένα ελαφρυντικό και να ξεκινήσεις με μικρά βήματα.

Συμπεριλαμβάνοντας συνήθειες στην καθημερινότητά σου που θα βελτιώσουν την ζωή σου, συνήθειες που μπορείς να επιτύχεις, θα δώσεις ένα boost στην αυτοπεποίθησή σου. Έτσι, αργότερα, όταν θέλεις να φτάσεις ένα πιο υψηλό και σημαντικό στόχο θα έχεις… μπουστάρει τον εαυτό σου αρκετά ώστε να καταφέρεις όλα όσα επιθυμείς.

Αλλά όπως είπαμε και πριν, take your time. Κάνε μικρά βήματα και όλα θα τα καταφέρεις!

Τι μπορείς να συμπεριλάβεις λοιπόν, στα New Year’s Resolution σου για το 2020;

#1. Μια φορά την εβδομάδα, μαγείρεψε ένα υγιεινό γεύμα

#2. Δύο φορές τον μήνα γυμνάσου (πήγαινε για τρέξιμο, στο γυμναστήριο κτλ)

#3. Ξεκίνα ένα καινούργιο βιβλίο μαζί με τους φίλους σου (έτσι θα «σπρώχνετε» ο ένας τον άλλο να το τελειώσετε)

#4. Δεσμεύσου ώστε να καθαρίζεις το σπίτι σου 2 φορές τον μήνα (ίσως και 3 ή και 4 φορές;;;)

#5. Βάλε 5€ την εβδομάδα στον κουμπαρά σου

#6. Μην «παίρνεις» μαζί σου το κινητό όταν πέφτεις στο κρεβάτι

Φωτό: Julie Tupas / Unsplash