Να μερικά αντικείμενα και υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις το σπίτι σου, χωρίς να αγοράσεις καθαριστικά.


Κάθε φορά που ξοδεύω χρήματα σε προϊόντα ή εργαλεία καθαρισμού, πάντα το μετανιώνω. Παρόλα αυτά, η αγορά αυτών των προϊόντων δεν είναι επιλογή, αλλά αναγκαιότητα. Πρέπει να είναι το σπίτι καθαρό, πώς να το κάνουμε; Και η αλήθεια είναι ότι σε κανένα δεν αρέσει το σπίτι του να είναι βρώμικο. Απλά θα θέλαμε με ένα μαγικό -και σούπερ οικονομικό- τρόπο, να ήταν καθαρό 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να σηκώσουμε το δαχτυλάκι μας.

Πρέπει να το κουνήσουμε όμως και κυρίως κάθε τόσο πρέπει να ξοδεύουμε και από το μηναίο εισόδημά μας κάποια χρήματα για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Πώς μπορούμε να βρούμε τρόπους να ξεκλέψουμε λίγα χρήματα όμως;

Υπάρχουν μερικά εκπληκτικά hacks για το καθάρισμα που θα μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε μερικά ευρώ για το πορτοφόλι μας. Πάλι καλά και θέλουμε πολύ να βγούμε για μια μπύρα αύριο βράδυ…

Παλιά οδοντόβουρτσα

Όταν είσαι έτοιμος να αντικαταστήσεις την παλιά σου οδοντόβουρτσα με μια καινούργια, μην πετάξεις την χρησιμοποιημένη. Μια οδοντόβουρτσα μπορεί να λειτουργήσει άψογα σαν εργαλείο για το καθάρισμα. Από το να καθαρίσεις το πληκτρολόγιό σου, μέχρι και τα παράθυρα του σπιτιού σου!

Κάλτσες

Αν δεν μπορείς να αγοράσεις αυτά τα ειδικά «χαρτιά» καθαρισμού για το πάτωμα (τύπου  Swiffer) το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις ένα ζευγάρι κάλτσες! Οι κάλτσες είναι τα καλύτερα «ξεσκονιστήρια» για το σπίτι! Μπορείς να καθαρίσεις από τον πάγκο της κουζίνας μέχρι και το πάτωμα!

Λεμόνια

Το πιο πιθανό είναι να έχεις αρκετά λεμόνια στο σπίτι σου και αυτό το φυτό είναι το πιο οικονομικό καθαριστικό προϊόν! Κόψε ένα λεμόνι στην μέση, πρόσθεσε αλάτι και με αυτό μπορείς να καθαρίσεις από τον πάγκο της κουζίνας, τον νεροχύτη, τη μπανιέρα στο μπάνιο μέχρι και τις μεταλλικές ηλεκτρικές σου συσκευές, ώστε να γίνουν σούπερ λαμπερές!

Σόδα αναψυκτικό

Από τις κουρτίνες μέχρι και τα χαλάκια, η σόδα είναι το καλύτερο καθαριστικό για λεκέδες! Αν λερώσεις κάτι στο σπίτι, ρίξε λίγη σόδα, τρίψε λιγάκι και άφησε τον λεκέ με την σόδα να στεγνώσει. Επίσης, η σόδα είναι ένας τέλειος τρόπος για να καθαρίσεις την τουαλέτα. Ρίξε σόδα, άφησέ την να «κάτσει» και μετά τράβηξε το καζανάκι. Θα γίνει πεντακάθαρη!

Κεντρική φωτό: The Creative Exchange / Unsplash