Δύο υλικά χρειάζεσαι μόνο. Δύο!


Από ένα πάρτι, δεν λείπουν τα σφηνάκια. Και στο λέω εγώ που είμαι η επίσημη “shots freak” σε όποιο πάρτι κι αν βρεθώ.

Φυσικά, είναι αυτά που με μεγάαααααααλη προσοχή πρέπει να καταναλώνουμε κάθε φορά, και τα οποία μπορούν πολύ εύκολα να μας μεταφέρουν από την κατάσταση «είμαι καλά», στο status «δεν είμαι καθόλου καλά»! Γι’ αυτό και πρέπει με πολύ προσοχή να καταναλώνουμε σφηνάκια.

Παρόλα αυτά, αν διοργανώνεις πάρτι, δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι. Και για να σώσεις λίγο την κατάσταση… στην ποσότητα του αλκοόλ που θα σερβίρεις, η παρακάτω πανεύκολη συνταγή είναι η καταλληλότερη για πάρτι!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές πολύχρωμες καραμέλες τύπου skittles και βότκα (ή κάποιο άλλο λευκό ποτό της προτίμησής σου).

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα πάρεις ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι (το μέγεθος μπορεί να είναι ανάλογα με τον αριθμό καλεσμένων που έχεις) και να το γεμίσεις με 1 μέρος από τις πολύχρωμες καραμέλες και με 2 μέρη βότκα.

Κλείσε το δοχείο με το καπάκι και άφησε τις βουτηγμένες στην βότκα καραμέλες να «μαριναριστούν» όλο το βράδυ. Οι καραμέλες θα διαλυθούν και θα περισσέψει ένα πολύχρωμο ποτό. Με ένα στραγγιστήρι σέρβιρε το ποτό στα σφηνοπότηρα.

Τip: Χώρισε τις καραμέλες ανά χρώμα και δημιούργησε πολύχρωμα σφηνάκια σε όλες τις αποχρώσεις!

Φωτογραφία και συνταγή από popsugar.com.