7 τρόποι να είσαι πραγματικός (στον εαυτό σου)


Σε μια καθημερινότητα που κυριεύεται από τις fake εικόνες, τα fake news και την απομίμηση, η επιθυμία του να είμαστε πραγματικοί δεν είχε ποτέ μεγαλύτερη σημασία.

Η αναζήτηση του εαυτού μας ίσως να είναι και το σημαντικότερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας, με αντάλλαγμα μια ζωή μοναδική. Μία χωρίς ταμπού. Μία ζωή αληθινή.

Η τεχνολογία, όσο και αν μας βοηθάει να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά μας και «βλέπει» πιο μπροστά από εμάς, συχνά μας οδηγεί στην αποξένωση, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τα θεμέλια και τις παραδόσεις που κάνουν αυτή την ζωή θαυμάσια.

«Κλεισμένοι» διαρκώς σε μια τετράγωνη πραγματικότητα, βλέποντας από «κοντά» αλλά και από απόσταση παράλληλα, τις ζωές των άλλων να προχωράνε, ακινητοποιούμαστε και ξεχνάμε τελικά να ζήσουμε την δική μας ζωή με την ειλικρίνεια που της αξίζει.

Ξεχνάμε να τολμάμε και αρκούμαστε σε μια ασφάλεια που τελικά μας κάνει παθητικούς. Γι’ αυτό και τώρα, είναι σημαντικό περισσότερο από ποτέ ν’ αναζητήσουμε τον πραγματικό μας εαυτό και ν’ αφήσουμε αυτόν να πιλοτάρει τη ζωή μας.

Πώς μπορούμε όμως να το κάνουμε αυτό και ν’ ανακαλύψουμε τελικά ποιοι πραγματικά είμαστε; Πάρε ένα ποτήρι Jack Daniel’s στο χέρι και έλα να το κουβεντιάσουμε.

Υπάρχουν λοιπόν, τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να «βγάλουμε» από μέσα μας τον αληθινό μας εαυτό και ν’ απολαύσουμε την ζωή μας στο έπακρο!

#1. DIY: Δημιούργησε κάτι με τα χέρια σου

Δημιούργησε κάτι δικό σου. Κι εσύ μπορείς να φτιάξεις κάτι δικό σου, κάτι με τα χέρια σου, κάτι το οποίο εκφράζει απόλυτα τον εαυτό σου.

#2. Declutter: Τακτοποίησε την ζωή σου

Από τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου που μπορεί να είναι τοξικοί, μέχρι και αντικείμενα που μπορεί να πιάνουν άσκοπα χώρο στο σπίτι σου (άρα και την ζωή σου).

#3. Relax: Η σημαντικότητα της παρέας

Όταν είσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά τότε βγαίνει προς τα έξω και ο αυθεντικός σου εαυτός.

#4. Αποδόμηση: Αποδέξου τις ατέλειές σου

Κανείς δεν είναι τέλειος. Αποδέξου το αυτό και προχώρα. Αγάπα τις ατέλειές σου και αγάπησε τον εαυτό σου για αυτόν που πραγματικά είναι. Όταν είσαι πραγματικός και αυθεντικός, τότε εκφράζεις και τον εαυτό σου καλύτερα. 

#5. Δυναμισμός: Πάρε τον έλεγχο της ζωής σου

Ένα σημαντικό κομμάτι που αποδεικνύει το πόσο δυναμικός και γεμάτος με αυτοπεποίθηση είσαι, είναι όταν παίρνεις εσύ τον έλεγχο της ζωής σου. Τίποτα δεν βασίζεται στην τύχη, παρά μόνο στο πόσο σκληρά δουλεύεις για τον εαυτό σου, άρα και για όλες τις καταστάσεις της ζωής σου.

#7. Το Μότο: Βρες την στάση ζωής σου

“Every day we make it, we’ll make it the best we can”. Αυτό είναι το μότο του Jack Daniel’s για την παραγωγή του θρυλικού ποτού και ένας πολύ καλός οδηγός για την ζωή. Δίνε κάθε μέρα τον καλύτερό σου εαυτό σε ό,τι κι αν κάνεις. Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας για αυτοβελτίωση και με γνώμονα αυτό θα καταφέρεις τελικά να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Εξελίσσοντας τον εαυτό σου θα μπορέσεις να ζήσεις και μια ζωή γεμάτη εμπειρίες και χωρίς τύψεις.  

Ακολούθησε το Jack Daniel’s στα social media:
FB: @jackdanielsgreece
IG: @jackdaniels_greece