Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Αρκεί να το θέλεις


Η αλήθεια είναι ότι βρίσκω αυτή την φράση λίγο πιεστική. «Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το θέλεις». Λες δηλαδή, και δεν θέλουμε ή δεν προσπαθούμε να… «τα καταφέρουμε».

Όλα αυτά, είναι φράσεις οι οποίες υποτίθεται ότι πρέπει να εμψυχώνουν και να μας δίνουν το drive για να γίνουμε επιτυχημένοι στην ζωή μας. Σίγουρα αυτό, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει με θέληση. Θέλει και σκληρή δουλειά.

Ας αφήσουμε όμως τον παράγοντα «επιτυχία» για λίγο στην άκρη. Αν δεν είχαμε το άγχος της επιτυχίας, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να είμαστε απλά καλύτεροι άνθρωποι; Ποιοι θα ήταν οι στόχοι μας οι οποίοι θα μας βοηθούσαν τελικά να καλυτερεύσουμε την ζωή μας;

Δες παρακάτω μερικούς μικρούς και απλούς στόχους που μπορείς να θέσεις για τον εαυτό σου, για μια καλύτερη καθημερινότητα, μια καλύτερη ζωή. Θα δεις ότι τελικά, δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια δραστική αλλαγή για να έχεις μια πιο ευχάριστη ρουτίνα!

Στόχος #1

Βελτίωσε την φυσική σου κατάσταση

Στόχος #2

Πρόσεχε την διατροφή σου και το τι τρως σε καθημερινή βάση

Στόχος #3

Γράψε σε ένα χαρτί τις σκέψεις σου εκείνη την δεδομένη στιγμή. Είναι ωραίο να δεις μερικά χρόνια μετά το πώς και τι σκεφτόσουν…

Στόχος #4

Ασχολήσου και βελτίωσε ψυχική σου υγεία και ηρεμία κάνοντας πράγματα που απολαμβάνεις

Στόχος #5

Βοήθησε άλλους ανθρώπους με όποιο τρόπο μπορείς

Στόχος #6

Κάνε οικονομία για ένα μήνα και βάλε στην άκρη ό,τι μπορείς

Στόχος #7

Δοκίμασε κάτι καινούργιο, είτε είναι χόμπι, είτε ρούχο, είτε φαγητό

 

Κεντρική φωτό: Masaaki Komori / Unsplash