Ναι, μπορείς, Στ’ ορκίζομαι.


Βάζεις το ξυπνητήρι στις 10 το πρωί. Το κουμπί «αναβολή» όμως σου τα χαλάει όλα. Και το αποτέλεσμα; Ξυπνάς μεσημέρι τελικά… Και μισείς λιγάκι τον εαυτό σου, αλλά και τον κολλητό σου, που με κάποιο τρόπο κατάφερε να πάει στο πρωινό μάθημα, ακόμα κι αν αράζατε στο σπίτι σου μαζί, όλο το βράδυ.

Θέλεις να γίνεις ο πρωινός τύπος, για τον οποίο fyi, η μητέρα σου θα ήταν πολυυυυυυύ περήφανη, αλλά δεν τα καταφέρνεις.

Μπορείς όμως να γίνεις. Και δεν είναι δύσκολο. Διάβασε τα παρακάτω και θα δεις ότι με ελάχιστη προσπάθεια μπορείς να γίνεις και εσύ φαν του πρωινού ξυπνήματος.

#1. Κοιμήσου 1 ώρα νωρίτερα απ’ ότι συνήθως

Rome wasn’t built in a day. Κάνε μικρά και σταθερά βήματα. Κοιμήσου λίγο νωρίτερα απ’ ότι συνήθως για αρχή. Ξεκίνα πηγαίνοντας στο κρεβάτι 1 ώρα νωρίτερα. Μετά 1 ώρα και 15 λεπτά. Σιγά-σιγά ο οργανισμός θα συνηθίσει και θα θέλεις να πηγαίνεις για ύπνο νωρίτερα.

#2. Ξύπνα λίγο νωρίτερα απ’ ότι συνήθως

Ακριβώς με την ίδια λογική με το παραπάνω tip, μπες στην διαδικασία να ξυπνάς λίγο νωρίτερα κάθε μέρα. Ξεκίνα ξυπνώντας 20 λεπτά νωρίτερα. Μετά 30 λεπτά. Μετά 1 ώρα κ.ο.κ.

#3. Φάε πρωινό

Αν έχεις στο μυαλό σου, ότι θα φας ένα ωραίο και απολαυστικό γεύμα το πρωί αφού ξυπνήσεις, αυτό θα σε κάνει να σηκωθείς πιο εύκολα από το κρεβάτι! Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ένα καλό πρωινό θα σου δώσει ενέργεια για να αντέξεις την ημέρα που έχεις να αντιμετωπίσεις.

#4. Άραξε πριν πέσεις για ύπνο

Καμιά φορά, το να ξαπλώνεις στο κρεβάτι και να νιώθεις ότι πρέπει να κοιμηθείς αμέσως, μπορεί να σε αγχώνει, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κοιμηθείς εύκολα. Άραξε λοιπόν, λίγο στο κρεβάτι πριν πέσεις για ύπνο. Διάβασε κάτι, σέρφαρε (για λίγο!) στο internet, δες μια ταινία κτλ. Μετά κλείσε το φως. Γενικά, «προσαρμόσου» στο περιβάλλον του κρεβατιού για έναν πιο απολαυστικό ύπνο!

#5. Treat yourself

Δώσε εύσημα στον εαυτό σου, επειδή ξύπνησες νωρίς. Και γενικά, κάνε το κάθε φορά που ξυπνάς νωρίς. Κάνε ένα… δώρο στον εαυτό σου, κάθε φορά που ξυπνάς νωρίς, όπως να αγοράσεις κάτι που σου αρέσει, να φας το αγαπημένο σου φαγητό κτλ. Έτσι, θα έχεις και ένα λόγο παραπάνω για να ξυπνήσεις νωρίτερα!

Φωτό: Claudia Mañas / Unsplash