Επαγγέλλεσαι ρακοσυλλέκτης;


Το πρώτο πράγμα που «φωνάζει» ενηλικίωση, είναι το να μάθεις να μένεις μόνος. Και ναι, είναι τέλειο όταν δεν έχεις τους γονείς σου να σου λένε τι να κάνεις μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά το να μένεις μόνος έχει και το… τίμημά του.

Πρέπει να μάθεις να συντηρείς αυτό το σπίτι! Από το να πληρώνεις τους λογαριασμούς στην ώρα τους (και να μην «φας» αυτά τα λεφτά σε πίτσες, μπύρες και σουβλάκια), να βάζεις πλυντήριο και να διατηρείς το σπίτι –σχετικά- καθαρό.

Το πρώτο βήμα λοιπόν, της… «ενηλικίωσης» είναι να μάθεις να επιβιώνεις σε αυτό το σπίτι και να ζεις σε ένα υγιές περιβάλλον!

Όταν γεμίζεις αυτό το… περιβάλλον με αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς ποτέ και απλά πιάνουν χώρο στο σπίτι σου, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά μέχρι και την διάθεσή σου.

Από εκεί λοιπόν, που το σπίτι σου, είναι ένα μέρος για να «ξεφεύγεις» και να ξεκουράζεσαι, συμβαίνει τελικά το ακριβώς αντίθετο.

Το να είσαι πιο οργανωτικός όσον αφορά το σπίτι σου, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα στον χώρο σου. Άσε που μετά απ’ αυτό το… ξεκαθάρισμα θα έχεις ελεύθερο χώρο για νέα πράγματα στο σπίτι σου. Μπορεί αυτή η έξτρα πολυθρόνα που ήθελες τόσο καιρό για να κάθονται παραπάνω άτομα στο σπίτι σου, να έχει τελικά μια θέση στο σπίτι σου!

Τι χρειάζεται να πετάξεις asap;

#1. Παλιά περιοδικά που δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσεις (υπάρχει το Internet, you know)

#2. Παλιές ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, φορτιστές, καλώδια κτλ) που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά

#3. Ρούχα που έχεις να φορέσεις πάνω από 1 χρόνο  (αν δεν τα έχεις φορέσει ως τώρα, δεν θα τα φορέσεις ποτέ)

#4. Φαγητά που έχουν λήξει και που χρησιμεύουν μόνο στο να προσκαλείς έντομα στο σπίτι σου

#5. Αναμνηστικά / διακοσμητικά που δεν σου αρέσουν και απλά πιάνουν σκόνη στο τραπέζι σου

#6. Σημειώσεις από μαθήματα που έχεις περάσει και δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσεις ποτέ (δώρισέ τις σε φοιτητές που δεν τα έχουν περάσει ή από νεότερα έτη)

#7. Αφρούς, αρώματα, οδοντόβουρτσες και γενικά είδη υγιεινής και περιποίησης που είναι πολύ παλιά και έχουν λήξει

Φωτό: Siniz Kim / Unsplash