Είναι εύκολο και σούπερ δροσιστικό!


Είναι ώρα για διακοπές; Τι; Όχι ακόμα; Ακόμα είμαστε στην πόλη;;; Είναι άδικο αυτό! Αλλά τι να κάνουμε… Έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να έχεις την δυνατότητα να αγοράζεις λαχταριστά κοκτέιλ by the beach ή στην περίπτωσή μας…. by the balcony!

Και η παρακάτω «πορτοκαλόπικρη» συνταγή για το πιο καλοκαιρινό νεγκρόνι είναι το ποτό που θέλεις να έχεις στα χέρια σου, αυτή τη σεζόν.

Ειδικά, αν είσαι ακόμη κολλημένος/η στην πόλη και τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν να είσαι έξω κάθε βράδυ σε μια μπάρα και να τα πίνεις μέχρι το πρωί.

Μια καλή εναλλακτική λύση λοιπόν, είναι η… μπάρα του σπιτιού σου και απεριόριστα κοκτέιλ τα οποία μπορείς να φτιάξεις ο/η ίδιος/α και ν’ απολαμβάνεις με την παρέα σου.

Αν λοιπόν, είσαι του «Νεγκρόνι», η summery εκδοχή του με Aperol, θα γίνει το αγαπημένο σου ποτό. Η συνταγή είναι εξάλλου πανεύκολη ώστε να φτιάξεις μια ολόκληρη κανάτα και να σερβίρεις στους κολλητούς όλο το βράδυ!

Νεγκρόνι με Aperol

30 ml gin

30 ml λευκό κρασί ή ένα aperitif τύπου Lillet Blanc

30 ml Aperol

Για γαρνιτούρα: τη φλοίδα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ

Σε ένα σέικερ βάλε λίγο πάγο. Βάλε όλα τα υλικά μαζί και ανακάτεψε καλά. Έπειτα, με ένα στραγγιστήρι άδειασε το κοκτέιλ σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο. Στρίψε λίγο την φλοίδα του φρούτου που έχεις επιλέξει, για να βγάλει τα αρώματά του, και πρόσθεσε στο ποτό.

Φωτό: Instagram @ houseofnegroni