Καλό για το περιβάλλον και το πορτοφόλι σου!


Άσχετα με τα όσα λέει ο… Πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump, το κλίμα αλλάζει, μέρα με τη μέρα. Απτό παράδειγμα, το τροπικό καλοκαίρι που διανύουμε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εσύ, εγώ, ο κολλητός σου, η νέα και παλιά γενιά, πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι βιώσιμο ακόμα και πολλά, πολλά χρόνια μετά.

Αρχίζοντας με απλά και μικρά βήματα είναι ο τρόπος για να μπούμε στο «παιχνίδι». Τα καλά νέα είναι ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας, πλέον υπάρχουν πολλές «πράσινες» λύσεις ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας, όπου τελικά επηρεάζει τον περιβάλλον μας.

Η οικονομία στο ηλεκτρικό είναι μια πολύ καλή πρώτη αρχή. Και απλούς και πολύ βασικούς τρόπους σου προτείνουμε παρακάτω με σκοπό να βοηθήσεις όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι σου!

Αλλάζοντας έστω και λίγο τις καθημερινές σου συνήθειες ως προς την χρήση του ηλεκτρικού θα έχεις δραστικά αποτελέσματα στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

#1. Άλλαξε τις λάμπες σε LED

Είναι λίγο πιο ακριβές, αλλά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι αισθητά πιο οικονομικές όσο τις χρησιμοποιείς.

#2. Πες «όχι» στις πρίζες

Όταν αφήνεις τον φορτιστή του κινητού στην πρίζα (ακόμα και όταν δεν τον χρησιμοποιείς) σπαταλάς ρεύμα! Βγάλε λοιπόν, όλες τις συσκευές από τις πρίζες σου, όταν δεν τις χρειάζεσαι!

#3. Πες «ναι» στο φυσικό φως

Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και οι μέρες είναι μεγαλύτερες προσπάθησε να αποφεύγεις το τεχνητό φως. Και γενικά, προσπάθησε το γραφείο σου ή το δωμάτιο σου να είναι σε φωτεινά μέρη στο σπίτι, ώστε να έχεις πρόσβαση σε φυσικό φως.

#4. Υποδέξου την «έξυπνη» τεχνολογία

Αν μόλις νοίκιασες σπίτι, φρόντισε οι συσκευές που θα βάλεις στο σπίτι σου να είναι eco-friendly. Από το να επιλέξεις inverter aircondition, μέχρι και ένα πλυντήριο που για να λειτουργήσει χρησιμοποιεί λιγότερο ρεύμα!

Φωτό: Riccardo Annandale / Unsplash