Χαλαράααααααααααααα…


Υπάρχει άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη που να μην στρεσάρεται; Να μην έχει άγχος; Και ο πιο… “yol-άρας” να είσαι, κάποια στιγμή στην ζωή σου, κάτι θα σε απασχολήσει τόσο ώστε να νιώσεις τους παλμούς της καρδιάς σου να ανεβαίνουν και το κεφάλι σου να γίνεται κόκκινο από τα νεύρα!

Εκείνες τις στιγμές το βασικό είναι να παίρνεις 5 βαθιές ανάσες και να προσπαθείς να καλμάρεις. Έπειτα, πιες ένα από τα παρακάτω ροφήματα. Βοηθάνε πάρα πολύ το νευρικό σύστημα και θα σε χαλαρώσουν πολύ!

Βαλεριάνα

Από τα πιο διαδεδομένα βότανα για αυτές τις περιπτώσεις. Η βαλεριάνα βοηθάει πολύ στην αϋπνία λόγω των χημικών της ενώσεων.

Πράσινο τσάι

Μπορεί να νομίζεις ότι λόγω της καφεΐνης που περιέχουν όλα τα τσάγια δεν ηρεμούν τα νεύρα, αλλά λόγω της L-θεανίνης που περιέχει το πράσινο τσάι βοηθάει πολύ όταν αυξάνονται οι παλμοί με αποτέλεσμα να μειώνεται το άγχος.

Χαμομήλι

Άλλο ένα βότανο γνωστό για τις ηρεμιστικές του δράσεις. Ακόμα και να το μυρίσεις, ηρεμεί! Αυτό γιατί έχει χημικές ενώσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και που μειώνουν το άγχος! Φανταστικό;

Φωτό: sharon wright / Unsplash