Home Alone 101


Πόσο καιρό τώρα το λες αυτό; «Άντε να περάσω σε μια σχολή εκτός της πόλης/χωριού μου και να μείνω μόνος μου επιτέλους!». Ή το γνωστό: «Αν είχα σπίτι μόνος όλοι οι φίλοι μου θα είναι συνέχεια στο σπίτι μου!».

Το να μένεις μόνος σου είναι μια φανταστική εμπειρία που κάθε άνθρωπος πρέπει να ζήσει κάποια στιμγή στη ζωή του. Κι αν είσαι και εσύ ένας απ’ αυτούς που πρόκειται να κάνεις αυτό το φανταστικό βήμα στην ζωή σου, είτε γιατί λόγω σχολής μετακόμισες σε άλλη πόλη, είτε επειδή αποφάσισες να δεις τι σημαίνει… ενηλικίωση, τότε πριν κάνεις αυτή τη νέα αρχή, πρέπει να γνωρίζεις τα παρακάτω.

Είναι μερικά tips τα οποία θα σε προετοιμάσουν για τη νέα, solo ζωή σου και που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αυτή την μετάβαση πιο ομαλή!

#1. Μην φοβάσαι

Ναι, αυτό είναι ένα καινούργιο και δύσκολο ξεκίνημα, αλλά δεν είναι task ακατόρθωτο! Το να ζεις μόνος είναι μια τρομερή εμπειριά την οποία θα λατρέψεις, οπότε πρέπει να την αντιμετωπίσεις χωρίς φόβο! Επίσης, το να ζεις μόνος σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις μέσα στο σπίτι σου, χωρίς να έχεις τους γονείς σου να σε… σαμποτάρουν!

#2. Βάλε έξτρα προστασία

Με τον αριθμό των ληστείων να αυξάνονται όλο και περισσότερο το να έχεις ένα σούπερ ασφαλές σπίτι είναι ό,τι καλύτερο, κυρίως για το δικό σου peace of mind! Αν μπορείς πρόσθεσε μερικούς σύρτες στην πόρτα και τα παράθυρα του σπιτιού και κλείδωνε συνέχεια! Έτσι, δεν θα φοβάσαι όταν κοιμάσαι χωρίς κάποιον άλλο μέσα στο σπίτι σου!

#3. Να είσαι καθαρός

Ναι, το ότι θα μείνεις μόνος σου για πρώτη φορά, σημαίνει και ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις στο σπίτι. Να αφήσεις τα πιάτα άπλυτα ακόμα και για 2 και 3 μέρες ή να μαζεύεις τα ρούχα σου όποτε θες εσύ. Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις και τίποτα! Προσπάθησε να είσαι τακτικός και να έχεις ένα πρόγραμμα για το συμμάζεμα και την καθαριότητα του σπιτιού, αλλά και για το πλύσιμο των ρούχων. Θα ευχαριστιέσαι και εσύ το σπίτι σου ακόμη περισσότερο έτσι!

#4. Μάθε να βασίζεσαι σε εσένα

Εδώ πρέπει να βάλεις όλη την αυτοπεποίθηση που έχεις μέσα σου σε “on mode”! Είναι σημαντικό να μάθεις να είσαι υπεύθυνος και να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που έχει το να μένεις μόνος! Δεν θα έχεις πια τους γονείς σου για να τρέχουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς του σπιτιού, για παράδειγμα. Τώρα θα πρέπει να τα κάνεις εσύ αυτά! Ε, τι νόμιζες ότι η ενηλικίωση είναι απλό πράγμα;;;

#5. Μην ξεχνάς να περνάς καλά

Έχεις ευθύνες πια μένοντας μόνος, αλλά έχεις και την ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις! Διασκέδασέ το! Έχεις ένα σπίτι μόνος σου! Κάλεσε τους φίλους, διοργάνωσε μαζώξεις, κάνε πάρτι κτλ. Είναι ωραία στιγμή αυτή να ευχαριστηθείς το γεγονός ότι έχεις τον δικό σου χώρο όλο για πάρτη σου και γι’ αυτό να θυμάσαι να περνάς καλά! Και μην ρουχλιάζεις συνέχεια! Ωραίο και το «μόνος στο σπίτι», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις έξω και για ένα ποτάκι με τους φίλους σου!

Φωτό: Kipras Štreimikis / Unsplash