Το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας εξάλλου…


Υπάρχει καλύτερη ώρα από το magic hour την Άνοιξη; Είναι μεταξύ οχτώ, οχτώ και κάτι και ο ουρανός εκείνη την ώρα είναι απλά to die for. Είναι κάτι ανάμεσα σε μπλε και ροζ αποχρώσεις. Κάνει ακόμα και το πιο κυνικό, ρομαντικό!

Ακόμη καλύτερη γίνεται εκείνη η ώρα, όταν συνδυάσεις το magic hour με το… happy hour! Το καλό είναι ότι στην Αθήνα υπάρχουν πολλά ωραία μαγαζιά που μπορείς να απολαύσεις ένα ωραίο κοκτέιλ, με ωραία θέα, αλλά όταν τα λεφτά είναι πιο… περιορισμένα, τότε μπορείς να το απολαύσεις και από την άνεση του σπιτιού σου!

Πρόσφατα βρήκα την πιο τέλεια συνταγή για μια εναλλακτική μαργαρίτα! Είναι μια πιο spicy και αλμυρή εκδοχή της κλασικής μαργαρίτας, απ’ όπου παίρνει και το όμορφο πράσινο χρώμα της. Περιέχει καυτερή πιπεριά jalapeño και την καθιστά το πιο λαχταριστό κοκτέιλ για την εποχή!

Αν λοιπόν, σου αρέσουν τα καυτερά φαγητά, τότε θα λατρέψεις την πράσινη αυτή μαργαρίτα. Κάνε την στους φίλους σου και απολαύστε το magic hour, πίνοντας αυτό το κοκτέιλ! Happy Siesta!

Υλικά για την Jalapeño Margarita

1 jalapeño πιπεριά (χωρίς τους σπόρους) –αν δεν βρεις απλά πρόσθεσε μια οποιαδήποτε καυτερή πιπεριά

1 χούφτα από φύλα σέλερι

Τον χυμό από 4 μοσχολέμονα

230 ml τεκίλα

120 ml λικέρ πορτοκάλι (ή οποιοδήποτε λικέρ της επιλογής σου)

Πάγο

Αλάτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Σε ένα μπλέντερ βάλε την πιπεριά, τα φύλλα σέλερι, τον χυμό από lime, την τεκίλα και το λικέρ. Άδειασε το μείγμα σε μια κανάτα που έχεις βάλει τον πάγο. Σέρβιρε σε χαμηλά ποτήρια με πάγο και αφού έχεις βάλεις αλάτι περιμετρικά των ποτηριών.

Φωτογραφία: POPSUGAR Photography / Anna Monette Roberts