Όταν αγχώνεσαι πολύ, κάνε αυτό!


Υπάρχει νέος σε αυτή την χώρα που να μην έχει καθόλου άγχος; Δηλαδή, λίγο τα μαθήματα και η σχολή, λίγο τα λεφτά (ή μάλλον, πολύ τα λεφτά!), λίγο οι σχέσεις με τους φίλους και τις συντρόφους, λίγο η όλη αρνητική ενέργεια και θλίψη που είναι ολοφάνερη στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων και να που αγχώνεσαι, έτσι για πλάκα!

Αν λοιπόν, υποφέρεις από πολύ άγχος και στρες και νιώθεις διαρκώς μια αίσθηση πανικού να σε κατακλύζει και δεν ξέρεις τι να κάνεις, απλά… ξεκίνα το καθάρισμα!

Το καθάρισμα του σπιτιού μπορεί βασικά να βοηθήσει πολύ την τρέχουσα ψυχική σου κατάσταση και να φέρει τις ισορροπίες. Το ξέρω ότι σαν φοιτητής δεν έχεις την τάση να ακολουθείς αυτή την δραστηριότητα, αλλά άπαξ και το κάνεις θα επωφεληθείς, εις διπλούν!

Πέρα όμως από το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης (ότι θα έχεις καθαρό σπίτι…), έρευνες έχουν δείξει ότι το να καθαρίζει κανείς το σπίτι του, καταφέρνει να ηρεμήσει τα πνεύματα και να σε βάλει σε πιο «ήρεμο zone».

Δες το καθάρισμα σαν τον διαλογισμό. Βοηθάει στο να καθαρίσει το μυαλό απ’ όλες τις κακές και αγχώδεις σκέψεις, περισσότερο και από όταν ακούς μουσική. Συγκεντρώνοντας το μυαλό σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα γίνεσαι και πιο ήρεμος και πιο παραγωγικός.

Όταν είσαι δραστήριος λοιπόν, το μυαλό αφήνεται με αποτέλεσμα να χαλαρώνεις. Πολλοί θα σου πουν να κάνεις γυμναστική, αν έχεις πολύ άγχος. Παρόλα αυτά, η γυμναστική δεν είναι κάτι που όλοι θα κάνουν εύκολα. Επίσης, για πολλούς η γυμναστική εντείνει το στρες, αντί να το κατευνάζει. Το καθάρισμα του σπιτιού από την άλλη, σε κρατάει δραστήριο επιτρέποντας στον οργανισμό να αποβάλλει ενδορφίνες, χωρίς όμως να ανέβουν οι παλμοί της καρδιάς στα ύψη.

Όταν λοιπόν, νιώθεις συναισθηματικά φορτισμένος, και «κολλημένος» στο πώς να αντιδράσεις και τι να κάνεις… πιάσε το ξεσκονόπανο! Το καθάρισμα είναι η πιο εύκολη λύση στο πρόβλημα, ενώ αν διοχετεύσεις όλη σου την ενέργεια στο να βγάλεις αυτή την άτιμη βρώμα από το πάτωμα του μπάνιου σου, θα είσαι και πιο ήρεμος και με ένα σπίτι που θ’ αστράφτει!

Φωτό: instagram @pexels