15 λεπτά αρκούν για να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου


Το να είσαι «παρών» στην ζωή σου και να αφιερώνεις ακόμη και λίγα λεπτά γι’ αυτόν είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά, με τους γρήγορους ρυθμούς που έχει η καθημερινότητά μας.

Σχολή, δουλειά, φίλοι, σχέσεις, εξεταστική και ένα σωρό ακόμη πράγματα μας απασχολούν το μυαλό κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρίσκουμε λίγο χρόνο για εμάς.

Το απίστευτο είναι ότι όταν το κάνουμε αυτό, μετά είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσουμε όλες τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς, από τις αποδόσεις μας στη δουλειά, το πανεπιστήμιο μέχρι και το πόσο ευτυχισμένοι αισθανόμαστε.  

Και δεν χρειάζεται να πάρει χρόνο αυτό. Αρκούν 10-15 λεπτά και θα μπορέσεις να φτάσεις και εσύ σε αυτό το state of mind!

Δες παρακάτω 4 τρόπους που μπορείς να το κάνεις αυτό.

Κάνε διαλογισμό

Ακούγεται σαν… γιατροσόφι που σου έχει δώσει κάποιος κομπογιαννίτης γιατρός αλλά, trust me, λειτουργεί. Αρκούν 10-15 λεπτά διαλογισμού όταν ξυπνήσεις –ειδικά τις ημέρες εκείνες που τρέχεις και δεν φτάνεις- και θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις τη μέρα σου καλύτερα. Λίγα λεπτά σε ένα ήσυχο δωμάτιο και θα βρεις τις ισορροπίες σου!

Διατάσεις

Όχι δεν θα πας για γυμναστική μετά, αλλά είναι σημαντικό να κάνεις στρετς καμιά φορά. Το σώμα σου, σου μιλάει και δεν πρέπει να το αγνοείς! Είναι σημαντικό να κάνεις διατάσεις παίρνοντας βαθιές αναπνοές και τεντώνοντας το σώμα καλά πριν την πέσεις για ύπνο το βράδυ ή το πρωί με το που ξυπνήσεις.

Απόλαυσε τον καφέ σου

Ναι, πίνεις καφέ κάθε μέρα, αλλά τον απολαμβάνεις; Έχει διαφορά αυτό. Δηλαδή, πόσες φορές έχεις πιει τον καφέ σου, ενώ βλέπεις τηλεόραση το πρωί ή τσεκάροντας τα e-mail σου; Είναι σημαντικό να κάτσεις μόνος και να απολαύσεις την στιγμή αυτή με μια εφημερίδα, βιβλίο ή και τίποτα στο χέρι και να ευχαριστηθείς πραγματικά, αυτά τα λίγα λεπτά που θα καταναλώνεις το ρόφημά σου.

Κάνε μια μικρή βόλτα

Δουλεύεις και έχεις ανάγκη από ένα μικρό διάλειμμα; Είσαι στην σχολή και έχεις λίγο χρόνο ανάμεσα στα μαθήματα; Κάνε μια βόλτα! Δεν σου λέω να πάρεις τα βουνά, αλλά μπορείς απλά να περπατήσεις μερικά τετράγωνα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεπιαστείς και να καθαρίσεις το μυαλό σου κατά την διάρκεια της ημέρας. Πολύ σημαντικό είναι να μην πάρεις το κινητό σου μαζί για να μην έχεις κανένα αντιπερισπασμό και απλά να απολαύσεις την βόλτα σου!