3 βήματα που θα σε κάνουν να πας… μπροστά!


Ζούμε στην εποχή της «αρπαχτής». Ό,τι δουλειά μας «κάτσει» την κάνουμε. Δεν γίνεται κι αλλιώς όμως. Πρέπει κάπως να ζήσουμε κι εμείς! Παρόλα αυτά, δεν παραδίδουμε τα όπλα.

Υπάρχουν πολλοί από εμάς εκεί έξω που έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό που μας αρέσει και μας εκφράζει πραγματικά. Παρόλα αυτά, πώς κάνεις το επόμενο βήμα; Πώς εξελίσσεις την καριέρα σου;

Δηλαδή ΟΚ, βρήκες την δουλειά που σου αρέσει και την κάνεις καλά, αλλά πώς πας ένα βήμα παραπέρα;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις αυτό το παραπάνω βήμα που θα εξελίξει την καριέρα σου.

Ενημερώσου

Όποιος κι ο τομέας εργασίας σου είναι σημαντικό να είσαι πάντα ενήμερος. Το τι θέλεις να κάνεις εσύ για να εξελίξεις την πορεία της εργασίας σου, θα σε βοηθήσει μόνο αν γνωρίζεις τι «παίζει» στον χώρο σου. Έτσι, θα εμπνευστείς, ώστε να σκαρφιστείς τελικά κάτι δικό σου, κάτι καινούργιο.  

Πες τα με ένα μέντορα

Είναι ωραίο να έχεις ένα μέντορα που θα σε βοηθάει να κινείσαι πιο στοχευμένα, όσον αφορά την καριέρα σου. Αν δεν έχεις ένα τέτοιο άνθρωπο δίπλα σου, προσπάθησε να βρεις άτομα από τον εργασιακό σου χώρο που σέβεσαι και που εκτιμάς το λεγόμενο “work ethic” τους. Μίλα μαζί τους, κάνε ερωτήσεις και μην φοβάσαι να εκφράσεις τις απορίες ή ανησυχίες σου.

Μην κάνεις τίποτα

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνεις break από την δουλειά σου. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να μην «φέρνεις» την δουλειά στο σπίτι. Σταμάτα να δουλεύεις στον χώρο εργασίας. Σταμάτα να σκέφτεσαι τη δουλειά σου στον ελεύθερο χρόνο σου. Βρες ένα χόμπι, βγες έξω, κοίτα το ταβάνι, δεν έχει σημασία τι θα κάνεις. Φρόντισε λοιπόν, να κάνεις ένα διάλειμμα γιατί όταν η δουλειά σου σε απασχολεί 24 ώρες το 24ωρο, σκοτώνεις την δημιουργικότητά σου και την απόδοσή σου. Το να αποσπάς την προσοχή σου από ζητήματα της δουλειάς θα σε βοηθήσει να δεις πιο «ξεκάθαρα» τα επόμενα βήματα στην καριέρα σου.  

Κεντρική φωτό: Instagram @otto_group_digital_solutions