3 tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις ο πιο αγαπητός τύπος στην δουλειά!


Δεν φτάνει που για να βρεις δουλειά πρέπει να κινήσεις Γη κι Ουρανό, πρέπει να συμπεριφέρεσαι και στον εργασιακό σου χώρο, με πολύ συγκριμένο τρόπο. ΟΚ, απόλυτα λογικό. Όταν συνυπάρχεις με άλλα άτομα, διαφορετικές προσωπικότητες, σ’ έναν χώρο είναι απόλυτα λογικό η συμπεριφορά σου να πρέπει να είναι και ανάλογη. Δηλαδή, πέρα από το κομμάτι της δουλειάς που ούτως ή άλλως πρέπει να προσέχεις και να φροντίζεις να επικοινωνείς καλά με τους άλλους, είναι σημαντικό να έχεις γενικότερα μια καλή στάση στο περιβάλλον της δουλειάς.

Δηλαδή, το να έχεις καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου, θα σε βοηθήσει σε πολλά: στο να κάνεις την δουλειά σου καλύτερα και σωστότερα, αλλά και στο να είναι οι 3, 4, 8 όσες ώρες κι αν δουλεύεις, υποφερτές και το λιγότερο ευχάριστες!

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, για να το καταφέρεις αυτό;

#1. Σταμάτα τις… αντιεπαγγελματικές συνήθειες

ΟΚ, ήθελες να τσεκάρεις το κινητό σου για να δεις κάτι στο Instagram. Ή παραπάνω από μία φορά, άργησες να πας στην δουλειά. Ή όταν παρέδιδες ένα report κατά λάθος, σου έπεσαν μερικές σταγόνες από τον καφέ σου. ΟΚ, δεν έγινε και κάτι, αλλά το να προσέχεις αυτά τα μικροπράγματα είναι σημαντικό καμιά φορά, γιατί έτσι δείχνεις στους συναδέλφους σου ότι νοιάζεσαι και ότι δεν είσαι τελείως… χύμα!

#2. Δείξε ότι εκτιμάς τους συναδέλφους σου

Είναι σημαντικό να δείχνεις στους συναδέλφους σου ότι δεν απαξιείς παντελώς γι’ αυτούς! ΟΚ, αν δεν μπορείς να κάνεις ολόκληρη κουβέντα με κάποιον, μην πιεστείς, αλλά ένα «τι κάνεις;», «έκανες κάτι χθες;», «πώς είναι τα παιδιά σου;», είναι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις και δείξεις ενδιαφέρον και ότι εκτιμάς τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Αν από την άλλη θέλεις όλοι να σε συμπαθήσουν, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι (βλ. να φτιάξεις γλυκό με τα χεράκια σου και να κεράσεις τους συναδέλφους σου)!

#3. Δώσε credits

“It’s a dog-eat-dog world”, λένε οι Αμερικάνοι. Και όντως κάποιοι θα πατήσουν επί πτωμάτων για να καταφέρουν να πάνε μπροστά. Αυτούς τους ανθρώπους μπορείς να φέρεις με το μέρος σου, αν που και που τους δίνεις credits για την δουλειά τους (ακόμα και στο αφεντικό μπροστά). Και γενικά, είναι ωραίο να προσφέρεις καμιά φορά κομπλιμέντα στους συναδέλφους σου, δείχνοντας έτσι ότι τους εκτιμάς και αυτούς και την δουλειά που κάνουν.