Για να μην είναι το… τελευταίο τατουάζ που θα κάνεις, πρόσεξε τα παρακάτω


Σαν άνθρωπος με μόλις λίγα τατουάζ πάνω του, δεν θεωρώ ότι πρόκειται για μια απλή «τάση». Ναι, δεν θεωρώ ότι είναι μια τάση τα τατουάζ. Ή τελοσπαντων δεν πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την τέχνη των τατουάζ, σαν τάση. 

Ναι, σίγουρα τα τελευταία χρόνια, το να «χτυπήσουμε» ένα στο χέρι μας, δεν έχει την ίδια… κατακραυγή με παλαιότερα, κάτι που επιτρέπει σε πολύ κόσμο –ακόμα και από ανθρώπους που δεν το περίμενες- να κάνουν ένα στο σώμα τους. 

Τι έχει αυτό ως αποτέλεσμα; Κακά τατουάζ. Ναι, το λέω έτσι ωμά. Όχι απλά σε θέματα αισθητικής –ο καθένας έχει την δική του και το δικό του γούστο-, αλλά σε θέματα που αφορούν το πώς, τι, το γιατί. Ναι, θα πέσουν πολλοί στην παγίδα και θα κάνουν ένα γιατί είναι «της μόδας». Αλλά αφού πρόκειται να το κάνεις πρόσεξε τουλάχιστον τα παρακάτω. 

Μπορεί το τατουάζ που θα κάνεις να μην χρειάζεται να έχει κάποια βαρυσήμαντη σημασία, αλλά τουλάχιστον αν αγαπάς πραγματικά την τέχνη του τατουάζ και το σχέδιο που θέλεις να κάνεις, τότε το αποτέλεσμα θα μιλήσει από μόνο του. 

Και θα…. τα «πει» όλα, αν προσέξεις και τα παρακάτω. 

1. Μην «πειράξεις» το πρόσωπο ή τον λαιμό σου.

2. Απόφυγε να γράψεις το όνομα του τωρινού/ης συντρόφου σου (μπορεί να χωρίσετε).

3. Μην βιαστείς πριν κάνεις τατουάζ. Πάρε τον χρόνο σου μέχρι να βρεις ένα σχέδιο που πραγματικά σου αρέσει. 

4. Μην χτυπήσεις το τατουάζ, «όπου κι όπου». Κάνε την έρευνά σου πριν κλείσεις ραντεβού και βρες έναν tattoo artist που σε αντιπροσωπεύει και του οποίου τα σχέδια έχεις δει πρώτα και σου αρέσουν. 

5. Μην υποκύψεις στις τάσεις. Είναι της μόδας τα unicorn τατουάζ; Οι άγκυρες; Οι κεραυνοί; Ό,τι…. «φοριέται» αυτό τον καιρό δεν σημαίνει ότι θα… «φοριέται» και σε μερικά χρόνια. Σκέψου λοιπόν, μακροπρόθεσμα πριν κάνεις το επόμενο τατουάζ.