7 τρόποι να είσαι focused όταν δουλεύεις, διαβάζεις, ονειροπολείς…


Όλοι νομίζω ξέρουμε βαθιά μέσα μας, ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας, χρειάζεται πειθαρχία. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελέγχουμε την (αυτό)συγκέντρωσή μας.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να μπορούμε να είμαστε πειθαρχημένοι και να κοντρολάρουμε κάθε ορμή μέσα μας, που θέλει με την πρώτη ευκαιρία να πιάσουμε το κινητό μας και να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, τις στιγμές εκείνες που απλά βαριόμαστε.

Ειδικά, όταν πρέπει να συγκεντρωθούμε πραγματικά. Είτε γιατί δουλεύουμε και πρέπει να ολοκληρώσουμε ένα project με το οποίο έχουμε αναλάβει είτε απλά επειδή είναι περίοδος εξεταστικής και πρέπει να βγάλουμε την ύλη του μαθήματος που πρόκειται να δώσουμε.

Όποιος και ο λόγος, πραγματικά δεν έχει σημασία. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταφέρνουμε να το κάνουμε αυτό, ούτως ή άλλως, κάποια στιγμή στην ζωή μας. Και όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα.

Και θα δεις ότι τελικά το «κλειδί» της επιτυχίας, είναι αυτό. Έτσι, θα φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου, και αυτό μόνο είναι θαυμάσιο. Και no worries, το να κάνεις ένα break από το κινητό σου και τα πολυαγαπημένα σου social media, θα δεις ότι είναι τελικά… αναζωογονητικό!

#1. Γράψε τα tasks της ημέρας σε ένα χαρτί. Αυτό θα σε βοηθήσει να τα κάνεις όλα τελικά.

#2. Χρησιμοποίησε το κινητό σου μόνο για βλέπεις την ώρα (και όχι για να μπαίνεις στα social media!)

#3. Κάνε log out από όλους τους λογαριασμούς σου στα social media.

#4. Αν το να κάνεις log out δεν σ’το επιτρέπει η δουλειά σου, τότε απέκλεισε να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από τα social media.

#5. Άκου μουσική.

#6. Όταν αρχίσεις να κουράζεσαι με την δουλειά ή το διάβασμα, τότε κάνε ένα 10 λεπτο διάλλειμα (χωρίς να μπεις στα social media, καθώς σερφάροντας σε αυτά, χάνεις την αίσθηση του χρόνου).

#7. Δημιούργησε ένα “focus team” με συμφοιτητές ή συνεργάτες με τους οποίους μπορείτε να δουλέψετε παρέα. Ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, ακόμη και αν ασχολείστε με διαφορετικό project ο καθένας.