Γέμισε τις μπαταρίες και βρες το σωστό κίνητρο για να επιτεύξεις τους στόχους σου!


Όσο παραγωγικοί και είμαστε καμιά φορά, υπάρχουν πάντα φάσεις στην ζωή μας που σίγουρα δεν είμαστε 100% αποδοτικοί. Συμβαίνουν αυτά, life happens. Είναι λογικό αυτό να συμβαίνει. Είναι όμως έλεγε και η Aaliyah στους στίχους της: “If at first you don't succeed, then dust yourself off and try again.” Ανασκουμπώσου λοιπόν, πάρε βαθιές ανάσες και διάβασε τα παρακάτω. Οι 5 αυτοί τρόποι θα σε κάνουν να βρεις και πάλι την διάθεση και το κίνητρο, για να συγκεντρωθείς και κυρίως να επικεντρωθείς στους στόχους σου!

Επαναπροσδιόρισε τους στόχους σου

Μπορεί να ακούγεται σαν tip από κάποιο motivation flyer αλλά ουσιαστικά είναι ο πιο πολυτελής τρόπος για να πεις ότι «ξεκαθαρίζω μέσα μου τι θέλω πραγματικά να κάνω». Αν δεν ξέρεις που βαδίζεις και τι θέλεις να κατορθώσεις στην ζωή σου, πώς θα ξέρεις ποιους στόχους πρέπει να πετύχεις οεο;

Δημιούργησε μια ομάδα για “support”

Από την στιγμή που ξέρεις ποιοι είναι οι στόχοι αυτοί πες το στους φίλους σου. Είναι λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψεις τους στόχους αυτούς όταν τους έχεις πει και σε κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό σου. Έτσι, θα «αναγκαστείς», υπό μια έννοια, να λογοδοτήσεις σε αυτούς έτσι αν πας να ξεφύγεις λιγάκι.

Αργά αλλά σταθερά

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, οπότε μην περιμένεις και εσύ από τον «πάτο» να φτάσεις στην «κορυφή». Όλα θέλουν τον χρόνο τους, γι’ αυτό κάνε μικρά, αλλά σταθερά βήματα μέσα από τα οποία μπορείς και εσύ να ωριμάσεις περισσότερο.

Άσε τις συγκρίσεις

Είναι μεγάλο το «τριπάκι» στο οποίο μπορείς να μπεις, έτσι και αρχίσεις και συγκρίνεις την ζωή ή τα επιτεύγματά σου, με άλλων. Ο καθένας χαράζει την δική του πορεία, με τον δικό του τρόπο και τους δικούς του ρυθμούς. Μην στρεσάρεσε άδικα αν κάποιος συνάδελφος πήρε πιο γρήγορα προαγωγή από εσένα. You’ll get there too.

Κάνε focus στα θετικά

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κλαίγεσαι. Πέτα τις αρνητικές σκέψεις από το παράθυρο (οι οποίες είναι πιθανότατα και ο λόγος που βρίσκεσαι σε «ύφεση») και επικεντρώσου στα καλά.  Έτσι, θα μπορέσεις να βρεις το θάρρος και την πυγμή να υλοποιήσεις τους στόχους σου.