Διώξε το άγχος ακολουθώντας το παράδειγμά τους εύκολα και.


Διώξε το άγχος ακολουθώντας το παράδειγμά τους εύκολα και... χαλαρά.

Η ζωή είναι ωραία χαλαρά, λέει το γνωστό άσμα αλλά εσύ δεν βλέπεις ούτε από πού προκύπτει το χαλαρά ούτε την ομορφιά της ζωής γιατί η καθημερινότητά σου είναι γεμάτη άγχος και «κενή» απολαύσεων; Κι όμως υπάρχει τρόπος να γυρίσεις το παιχνίδι υπέρ σου και αυτός δεν είναι άλλος από το να ακολουθήσεις δύο χρυσές συμβουλές που φέρουν τη σφραγίδα των πιο κουλ ανθρώπων.

#1. Λένε «ναι» στη γιορτή και τη σχόλη. Κι όμως οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι καλό για την ψυχική υγεία σου να εξαντλείς τις ημέρες αδείας που δικαιούσαι. Μάλιστα, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, τα άτομα που ακολουθούν αυτόν τον κανόνα δηλώνουν ότι νιώθουν λιγότερη πίεση, είναι πιο παραγωγικά στη δουλειά τους και είναι πιο ευτυχισμένα με τη ζωή τους.

#2. Βάζουν αυστηρά όρια... ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική τους ζωή. Με άλλα λόγια, έχουν γίνει μάστερ στο να ισορροπούν τον προσωπικό χρόνο τους με εκείνον που διαθέτουν στην εργασία τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν τσεκάρουν τα επαγγελματικά email τους μετά τις 6 το απόγευμα και σταματούν να ασχολούνται με εργασιακά ζητήματα μετά την απομάκρυνσή τους από το γραφείο τους.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/21948-dyo-pragmata-pou-kanoun-kathimerina-oi-pio-koul-typoi