Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως θα σου λυθεί η γλώσσα.


Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως θα σου λυθεί η γλώσσα.

Κάθε φορά που ο προϊστάμενός σου, σου ζητάει να παρουσιάσεις τα αποτελέσματα της δουλειάς σου στους συναδέλφους σε λούζει κρύος ιδρώτας από την αγωνία και τη λαχτάρα; Τα βράδια πριν από κάποιο σημαντικό meeting στη δουλειά στριφογυρνάς γιατί δεν μπορείς να ηρεμήσεις επειδή ντρέπεσαι να μιλήσεις; Σου έχουμε βρει το πιο αποτελεσματικό και απολαυστικό τρόπο για να αντιμετωπίσεις το άγχος που σου προκαλούν οι δημόσιες εμφανίσεις και ομιλίες σου. Και αυτό δεν είναι άλλο από το σεξ!

Έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Σκωτίας υποστηρίζει ότι ότι άντρες και γυναίκες που έκαναν σεξ δύο εβδομάδες πριν από ένα κρίσιμο γεγονός, τα πήγαιναν καλύτερα σε δημόσιες ομιλίες, διαχειρίζονταν καλύτερα το στρες που τους προκαλούσε η έκθεση σε πολύ κόσμο ενώ ήταν καλύτεροι στις προφορικές αριθμητικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η μεγάλη (συστολική) πίεση των ατόμων που δήλωναν φανατικοί του πλέον αγαπημένου νυχτερινού σπορ σημείωνε μικρή αύξηση και επανερχόταν σε φυσιολογικά επίπεδα πιο γρήγορα από την αντίστοιχη των ατόμων που δήλωναν αποχή ή έκαναν όλα τα υπόλοιπα… εκτός διείσδυσης. Κι αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό, ο επικεφαλής της έρευνας Stuart Body  υποστηρίζει ότι «μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το σεξ απαιτεί πολύπλοκη διανοητική δραστηριότητα. Επιπλέον, ότι η σεξουαλική επαφή ενεργοποιεί νευρώνες που μένουν ανενεργοί στη διάρκεια των προκαταρκτικών».

Ποιο είναι το συμπέρασμα λοιπόν; Άφησε το άγχος στην άκρη και πέσε στο κρεβάτι με τον καλό σου πριν από τα σημαντικά meeting στη δουλειά.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/20250-aftos-einai-o-pio-apolafstikos-tropos-na-proetoimasteis-gia-mia-dimosia-omilia