Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν πέντε συνηθισμένα σενάρια που αποτελούν ενδείξεις άγχους.


Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν πέντε συνηθισμένα σενάρια που αποτελούν ενδείξεις άγχους.

Ο Φρόυντ υποστήριζε με πάθος ότι τα όνειρα αποτελούν την βασιλική οδό για το ασυνείδητό μας και εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να τον αμφισβητήσουμε. Εξάλλου, η θεωρία του περί ονείρων έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις. Και σήμερα μια ακόμα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Neuroscience, έρχεται να τον επιβεβαιώσει. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, μάλιστα, τα όνειρα μας αναπαριστούν την ένταση των εγκεφαλικών κυμάτων που παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που δομείται η μνήμη και οι αναμνήσεις μας. Με άλλα λόγια:  όσο περισσότερο ασχολείσαι ένα συγκεκριμένο ζήτημα τόσο πιο έντονα αυτό αποτυπώνεται στη μνήμη. Παράλληλα με αυτό, οι ειδικοί τονίζουν ότι έτσι αυξάνεις την πιθανότητα να δεις αυτόν το πρόβλημα να ζωντανεύει και στα όνειρά σου.

Οι εν λόγω ειδικοί μάλιστα, μας παρουσιάζουν πέντε όνειρα που φανερώνουν το κρυφό και ασυνείδητο άγχος μας και μας εξηγούν τι σημαίνουν.

#1. Σου πέφτουν τα δόντια. Ο ονειροκρίτης μπορεί να προμηνύει μόνο τα πλέον δυσάρεστα πράγματα για αυτό το σενάριο, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αποτελεί ένα από τα πλέον συνηθισμένα όνειρα άγχους. Σύμφωνα με αυτούς, τα δόντια αντιπροσωπεύουν τις σταθερές μας και, έτσι, όταν ονειρευόμαστε ότι μας πέφτουν μάλλον νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο.

#2. Κυκλοφορείς γυμνή στο δρόμο. Τα ρούχα μας αποτελούν την ασπίδα ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο εαυτό μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν βλέπεις ότι περπατάς γυμνή στο δρόμο –ως άλλη Cercei– μάλλον ντρέπεσαι για κάτι που έχεις κάνει ή νιώθεις ότι απειλείσαι από την οικειότητα που αναπτύσσεις με κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σου.

#3. Άργησες στο μάθημα. Αποτελεί το πλέον κλασικό όνειρο που υποδηλώνει άγχος ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μέσα από το συγκεκριμένο σενάριο εκφράζουμε το άγχος μας για ορισμένες καθοριστικές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας.

#4. Σε κυνηγούν. Το συγκεκριμένο όνειρο σχετίζεται με τις τάσεις φυγής σου, λένε οι ειδικοί. Μάλιστα, εκφράζει τη διάθεσή σου να αποφύγεις να ασχοληθείς ή να αναλάβεις την ευθύνη σου για κάποιο ζήτημα.

#5. Οδηγείς και ξαφνικά χάνεις τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ενδεχομένως νιώθεις ότι σε αυτή τη φάση της ζωής σου δεν καθορίζεις εσύ την πορεία της ζωής σου. Η οδήγηση αποτυπώνει το αίσθημα ελέγχου που έχουμε πάνω σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/20247-an-vlepeis-afta-ta-oneira-tote-sigoura-exeis-stres