Μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα μας έχουν πει για τις διαφορές μεταξύ αντρικού και γυναικείου εγκεφάλου.


Οι άντρες και οι γυναίκες έρχονται από διαφορετικούς πλανήτες. Αυτό έχουμε μάθει να ακούμε από μικρές ηλικίες, ότι δηλαδή τα δύο φύλα είναι εκ φύσεως διαφορετικά. Οι γυναίκες θεωρούνται πιο συναισθηματικές ενώ οι άντρες πιο σκληροί και αυστηροί στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους. Όμως, μια νέα έρευνα από το Rosalind Franklin University of Medicine and Science, έρχεται να ανατρέψει τα παραπάνω και να τα κάνει να φανούν περισσότερο ως κλισέ παρά ως αλήθειες.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν πράγματι ο ιππόκαμπος, δηλαδή το μέρος του εγκεφάλου που αφορά τις μνήμες και τα συναισθήματα, είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες από ότι στους άντρες. Αναλύθηκαν τα δεδομένα περισσότερων από 6.000 άντρων και γυναικών, που είχαν συλλεχθεί σε 76 ανεξάρτητες έρευνες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο μέγεθος. 

"Οι φυλετικές διαφορές σε εγκεφαλικό επίπεδο είναι ελκυστικές σε όσους ψάχνουν τρόπο να εξηγήσουν τις στερεοτυπικές διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών" σημείωσε η επικεφαλής της έρευνας Lise Eliot. "Συχνά βγάζουν ένα συμπέρασμα, παρά το ότι βασίζονται σε μικρά δείγματα. Όμως όσο ερευνούμε διαφορετικά δεδομένα και μπορούμε να συνδυάσουμε πολύ μεγάλα δείγματα αντρών και γυναικών, βλέπουμε ότι αυτές οι διαφορές συχνά δεν υπάρχουν ή είναι μηδαμινές" συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, λοιπόν, έχε στο νου σου ότι ο εγκέφαλος σου μπορεί να μοιάζει αρκετά με τον δικό της. Με λίγα λόγια, αν θες να βάλεις τα κλάματα ή να είσαι πολύ πιο συναισθηματικός, η επιστήμη αναφέρει ότι δεν είναι παράλογο. Σπάσε τα στερεότυπα και γίνε ο εαυτός σου!