Μια νέα έρευνα δείχνει ότι το παρελθόν σου καταστρέφει το μέλλον σου.


Μια νέα έρευνα δείχνει ότι το παρελθόν σου καταστρέφει το μέλλον σου. Ενημερώσου και πράξε ανάλογα.

Αν έβλεπες Sex and The City φανατικά, είναι πολύ πιθανό να θυμάσαι τη Miranda να λέει ότι δεν καταλαβαίνει πως ακριβώς κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να είναι φίλες με τους πρώην τους. Και να που ήρθε η στιγμή της δικαίωσης γι' αυτόν τον χαρακτήρα της αγαπημένης μας σειράς.

Μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι διατηρούν επαφή με πρώην μπορεί να βλάψουν τον δεσμό που έχουν στο παρόν. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως αυτοί που ακολουθούν αυτές τις τακτικές, συχνά νιώθουν λιγότερο δεμένοι στη νέα τους σχέση και θέλουν να έχουν ένα backup σχέδιο!

Η Lindsey Rodrigues, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο University of South Florida και επικεφαλής της έρευνας, τόνισε ότι όντως είναι πιθανό να μείνεις φίλη με τον πρώην σου αλλά για καθαρά... πλατωνικούς λόγους. "Γενικά αυτή η έρευνα δείχνει ότι η επικοινωνία με πρώην δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλή ή κακή για τις υπάρχουσες σχέσεις. Ο σημαντικός παράγοντας είναι γιατί ένα άτομο συνεχίζει να επικοινωνεί".

"Πολλοί κολλάνε σε πρώην ή είναι δύσκολο να απομακρυνθούν από την ιδέα της σχέσης μαζί τους. Όταν αυτό συμβαίνει, εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους και είναι λιγότερο πιθανό να βρεθούν σε μια υγιή νέα σχέση.  Όπως αυτή η έρευνα και άλλες που έχουμε κάνει, έχουν δείξει ότι υπάρχουν πραγματικές συνέπειες για αυτούς που συνεχίζουν να επικοινωνούν. Τόσο για τους ίδιους όσο και για τις υπάρχουσες σχέσεις τους", πρόσθεσε.

Με λίγα λόγια, αν θες να προχωρήσεις πρέπει να κόψεις επαφές με το παρελθόν και να επενδύσεις στο παρόν και το μέλλον σου. 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/19550-to-lathos-pou-prepei-na-stamatiseis-na-kaneis-me-tous-proin-sou