7 ενδείξεις ότι μπορείς να βασιστείς πάνω του

Κι όμως (και) οι άντρες ωριμάζουν...

Κείμενο: Τάσος Μαγιόπουλος

Κι όμως (και) οι άντρες ωριμάζουν...

 

Κάποιες γυναίκες λένε ότι οι άντρες δεν μεγαλώνουν ποτέ. Θέλουν να παραμείνουν παιδιά και το δείχνουν καθημερινά με τη συμπεριφορά τους. Ποιες συμπεριφορές τους, όμως, είναι αυτές που δείχνουν ότι ο άντρας που έχεις απέναντί σου έχει ωριμάσει και είναι έτοιμος να κάνει μια σοβαρή σχέση, να παντρευτεί ή να πετύχει κοινωνικά και επαγγελματικά;

Οι ώριμοι άντρες: 

1. Δεν αφήνουν τις φοβίες τους να τους εμποδίσουν να πετύχουν τους στόχους του;: Ο φόβος της αποτυχίας ή της απόρριψης είναι αυτός που χαρακτηρίζει αρκετούς άντρες. Γι' αυτό πολλοί δυσκολεύονται να αρπάξουν τις ευκαιρίες που συναντούν στη ζωή τους. Ένας ώριμος άντρας, βέβαια, αναγνωρίζει την ύπαρξη του φόβου και ξέρει πώς να τον αντιμετωπίσει. Δεν διστάζει και είναι έτοιμος να ρισκάρει.

2. Δεν κάνουν πράγματα μόνο για να ευχαριστήσουν τους άλλους: Οι άντρες προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες, τους φίλους τους, τους συναδέρφους της ή το αφεντικό τους. Οι ώριμοι άντρες δεν ενδιαφέρονται για τη γνώμη των άλλων και το μόνο που επιδιώκουν είναι να βελτιωθούν, να μάθουν και να εξελιχθούν.

3. Δεν δημιουργούν μια εξιδανικευμένη εικόνα για την γυναίκα της ζωής τους: Δεν είναι λίγες οι σχέσεις που τελειώνουν, όταν οι άντρες συνειδητοποιούν ότι η εικόνα που είχαν για την τέλεια γυναίκα δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Οι ώριμοι άντρες αισθάνονται άνετα με τις γυναίκες, τις βλέπουν ως ίσες και μπορούν να δημιουργήσουν μαζί τους ουσιαστικές και υγιείς σχέσεις.

4. Δεν μπερδεύονται από όσα λέμε ή κάνουμε: Οι γυναίκες και οι άντρες είναι τελείως διαφορετικοί στον τρόπο που σκέφτονται, αντιλαμβάνονται τα πράγματα και συμπεριφέρονται διαφορετικά. Οι ώριμοι άντρες το γνωρίζουν καλά αυτό.

5. Δεν κρατούν κακία: Οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές ανάμεσα σε φίλους, συνεργάτες ή συγγενείς, όμως μόνο οι ώριμοι άνθρωποι ξέρουν πώς να ηρεμήσουν και να αφήσουν πίσω τα αρνητικά συναισθήματά τους.

6. Δεν γκρινιάζουν ή απελπίζονται μπροστά σε μια δυσκολία: Οι ώριμοι άντρες δεν έχουν χρόνο για γκρίνια. Ξέρουν καλά ότι η λύση θα έρθει μόνο με θετική ενέργεια και δουλειά.

7. Δεν φοβούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις: Όλοι πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, κάποια στιγμή στη ζωή μας. Οι ώριμοι άντρες έχουν πάρει τις προφυλάξεις τους κι όταν πρέπει να πάρουν μια σημαντική απόφαση και ξέρουν ακριβώς ποιο δρόμο να ακολουθήσουν. Ξέρουν τι πρέπει να θυσιάσουν και πώς να γίνουν ευτυχισμένοι.

Περισσότερα παρόμοια άρθρα μπορείς να βρεις στο www.allyou.gr